• Bart Jansen

Zomerfeest presenteert Tom, Tim, Jay en Tony op vrijdag

GORINCHEM Eigenlijk behoeft de vrijdagavond van het Zomerfeest geen publiciteit. Jaar na jaar is de Groenmarkt afgeladen en wordt het publiek getrakteerd op het beste wat 'dance' in Nederland te bieden heeft. Zo ook in 2016.

Tom Ven trapt vrijdag 19 augustus om 19.30 uur af. Op 16 jarige leeftijd ontdekte Tom de cd-spelers en na het draaien op diverse feesten begon hij op te vallen bij Your Republic, een Amsterdamse organisator met internationaal aanzien. Daar groeide hij binnen een jaar uit tot de jongste resident van de Escape in Amsterdam. Zijn singles en remixen werden opgepikt door o.a. Armin van Buuren en Nicky Romero. Toms stijl kan worden omschreven als een combinatie tussen harde tech-house in een mix met een progressive sound.

Na Tom is het tijd voor Tim. Tim van Werd kwam op 17 januari 1996 in Gorinchem ter wereld. Op jonge leeftijd kon hij al drummen, trompet- en piano spelen, vaardigheden die hem nu van pas komen bij het produceren van house muziek. Als student aan de Herman Brood Academie in Utrecht heeft Tom inmiddels een succesvolle samenwerking met Roul 'n Doors op z'n naam staan en kwam zijn release Vintage uit op het label van Dannic.

Om 22:00 uur is het podium voor Jay Hardway. De organisatie van het Zomerfeest is blij dat ze hem naar Gorinchem kunnen halen: ,,Misschien wel het laatste jaar, want waarschijnlijk is Jay volgend jaar voor ons onbetaalbaar." In 2013 scoorde Jay één van de grootste dancehits van dat jaar met Wizard, een samenwerking met zijn goede vriend Martin Garrix. En wat te denken van Home, de single die Jobke Heiblom uitbracht met Firebeatz. ,,Als Jay zijn single Electric Elephants op de draaitafel legt, zal de Groenmarkt ontploffen", zo voorspelt de organisatie enthousiast.

Als één dj in staat is om het plein af te sauzen dan is het Tony Junior wel. Het laatste beetje energie zal er tussen 23.30 en 01.00 uur worden uitgedanst tijdens de uplifting set van Tony Junior.

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt al bekend dat op dinsdag Oakmadness, Ronnie Flex, Jebroer en Mr. Polska het podium betreden. Op woensdag is het de beurt aan Danny Vera met zijn rock-'n-roll-sound, donderdag is het podium voor Lucas Hamming en de week wordt op zondagmiddag afgesloten door Gare du Nord. Wekelijks maakt de organisatie nieuwe artiesten bekend via haar website www.zomerfeest.nl en haar social media kanalen.

Fotobijschrift:

Jay Hardway staat vrijdag 19 augustus op de Groenmarkt. ,,Als Jay zijn single Electric Elephants op de draaitafel legt, zal de Groenmarkt ontploffen", zo voorspelt de organisatie enthousiast.