• MuziekPunt
  • MuziekPunt

Zomermiddagconcert MuziekPunt

GORINCHEM Op zaterdag 9 juni heeft MuziekPunt het jaarlijkse Zomermiddagconcert in de Johanneskerk gehouden.
Verschillende docenten hebben er voor gekozen voor dit concert speciale groepen samen te stellen. Zo kon het enthousiaste publiek luisteren naar een Volksmuziekensemble, een dwarsfluitensemble, een hoboensemble, een klarinetkwartet en een slagwerkensemble. Vanaf komend seizoen is het bij MuziekPunt ook mogelijk om basgitaar en contrabas te studeren; de nieuwe docent Boris Oud heeft in het concert zichzelf en zijn instrument goed aan de man gebracht middels een moderne compositie van Adam ben Ezra. Het leek wel of er drie personen tegelijk aan het spelen waren op de contrabas: een plukker, een slagwerker en een gitarist die akkoorden speelt.
Het slagwerkensemble Compleet van slag was verleden week tijdens de aftrap van de Maand van de amateurkunst ook al te zien en te horen op de Grote Markt in Gorinchem.
Verder was er een grote groep met VIO-kinderen die liet zien (en vooral liet horen) dat het muziekmaken in een flat of rijtjeshuis niet altijd even goed gewaardeerd wordt door de buren. Het lied werd door de kinderen ook nog eens begeleid op grotere en kleinere xylofoons, metalofoons en klokkenspelen. Bij enkele rake klappen op grote trommen veerde het publiek van schrik omhoog (maar dat was dan ook de bedoeling).

EXAMENS MUZIEKPUNT Op zaterdag 16 juni worden in de ULO de jaarlijkse praktijkexamens afgenomen. Dit jaar alleen A-examens, C-examens en een D-examen. Nelleke Vos heeft jarenlang les gehad van viooldocente Rolin van Opstal. Het D-examen van Nelleke op viool is openbaar. Publiek is van harte welkom in de ULO van 17.00 - 18.00 uur.Vriendelijke groet,
Lex Gorter / MP
Tel: 06 - 4804 1379
Contact: www.muziekpunt.nl
info@muziekpunt.nl | 06 - 2484 2966

Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------
De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.
Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.


BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..