• Hans Mosselman

Zonnebloem Gorinchem zoekt vrijwilligers

GORINCHEM De Gorinchemse afdeling van De Zonnebloem is op zoek naar vrijwilligers. Gerrie Mosselman en Annelies Mensert zijn twee bestuursleden die zich bezighouden met het bezoekwerk.

Gerrie steekt van wal: ,,De Zonnebloem richt zich op mensen die door een fysieke beperking in een isolement dreigen te raken. Daarom organiseren we regelmatig gezellige middagen en uitjes." Annelies vult aan: ,,Doordat ouderen steeds langer op zichzelf zijn aangewezen, krijgen we steeds meer gasten. Dat zijn mensen die we bijvoorbeeld eens in de twee à drie weken bezoeken voor een gezellig praatje, waar we een eindje mee gaan wandelen of ergens een kopje koffie mee gaan drinken."

,,Onze taak," zegt Gerrie, ,,is het intaken van de gasten en de juiste vrijwilliger erbij te zoeken. We beschikken nu over veertig vrijwilligers, maar door de aanmelding van nieuwe gasten, willen we graag versterking."

Wie belangstelling heeft, kan zich melden bij Angela Sanders, secretaresse van de Zonnebloem: telefonisch te bereiken: 0183-635272. Alle nieuwe vrijwilligers worden door de genoemde dames bezocht voor een kennismakingsgesprek. E-mailen kan ook: amg.sanders55@gmail.com