Zonnepanelen op gemeentelijke panden

GORINCHEM Wethouder Arjen Rijsdijk van de gemeente Gorinchem en directeur Henk Manden van Zon & Zo in Alblasserdam ondertekenden donderdag de formele opdracht voor de plaatsing van zonnepanelen op een aantal panden van de gemeente Gorinchem.

Wethouder Rijsdijk is blij: ,,We zetten hiermee weer een stap in het duurzaam maken van het gemeentelijk vastgoed. Vooral de kleinere panden kunnen hierdoor geheel in de eigen elektriciteit behoefte voorzien."

PANDEN De panelen worden geplaatst op de gymzalen Dr. Hiemstralaan 87 en Herman de Ruyterstraat 32, het voorzieningengebouw in de Lingehaven, een kantoor aan de Hiemstralaan 77 en een deel van het stadhuis. De panelen worden nog dit jaar geplaatst, met uitzondering van het stadhuis. Plaatsing van die panelen vindt plaats in 2018, omdat deze voor een gedeelte gesubsidieerd worden.

AANBESTEDING Via Tenderned, het online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid, haalde Zon & Zo de opdracht binnen. Deze kwam bij de beoordeling als

beste uit de bus. Directeur Manden: ,,Wij geloven in een duurzame toekomst. We streven ernaar ieder pand onafhankelijk van energielevering te maken en zonder verbruik van gas. Dit doen we door voluit in te zetten op het gebruik van energiebesparende- en energieopwekkende technieken."

Voor de plaatsing van de zonnepanelen is een budget van € 165.000 beschikbaar. De plaatsing van de zonnepanelen is één van de doelstellingen in het onlangs, door de gemeenteraad, vastgestelde Duurzaamheidbeleid.