• Hicham Farhou (ZVG/Cagemax) in duel met Josbert Wemmenhove (CFM Transito)

    Ronald den Uijl

ZVG/Cagemax viert feest na derby

GORINCHEM De zaalvoetballers van ZVG/Cagemax mogen zich opmaken voor de nacompetitie. Door een afgetekende 8-1 overwinning op het Werkendamse CFM Transito pakte de ploeg vrijdag de derde periode waardoor de ploeg van coach Khalid Elbaz mag proberen een plek in de eredivisie af te dwingen.

Met nog één wedstrijd te gaan is ZVG/Cagemax niet meer te achterhalen in de derde periode. Daarin moet de ploeg van Khalid Elbaz enkel PFC/Pro Sport Centrum voor zich dulden, maar die ploeg is al lang en breed kampioen in de eerste divisie en promoveert sowieso naar het hoogste niveau van Nederland.

En ZVG mag dus een poging wagen om dat te bewerkstelligen. Daar moest CFM Transito, de ploeg uit Werkendam, vrijdag voor verslagen worden en dat lukte eenvoudig: 8-1. Aboubakr Ouaddouh (2x), Mounir El Ouazizi (2x), Raoel Noijen, Naser El Mousati, Zouhair El Yaakoubi en Hicham Farhou waren de doelpuntenmakers.

,,We waren al twee weken bezig met deze wedstrijd", is Elbaz trots op zijn jongens. ,,Naast Raoel, Zouhair en Mo Adarghal (die tegen Transito debuteerde) heeft niemand ervaring met de eredivisie. Ik heb vooral benadrukt hoe mooi het is om die nacompetitie en eventueel eredivisie in te gaan. ZVG is heel ambitieus, het zou voor Gorinchem mooi zijn die stap te maken. De selectie voor volgend seizoen hebben we al bijna rond. Daarin kijken we stiekem naar de eredivisie, maar sowieso naar top drie eerste divisie."

In de nacompetitie neemt ZVG het op tegen Zeemacht of Texel. ,,Dat wordt een heel zware kluif, vooral Zeemacht is al jarenlang een grote naam in het Nederlandse zaalvoetbal", weet Elbaz. Op 11 mei is eerst de uitwedstrijd in Den Helder of op Texel.