Vier voordelen van zonnepanelen

09-09-2019, 14:13 |Van onze partner

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp in Nederland. Dankzij de klimaatdoelen van de overheid moet er veel veranderen. Een goede manier om op een duurzame manier energie op te wekken, is met zonnepanelen. Dankzij deze schone energie draag je een steentje bij aan verduurzaming en verdien je ook nog eens op. Lees hier over vier voordelen van zonnepanelen.
 

Verlaag je energierekening
Wanneer je zonnepanelen plaatst, verlaag je je energierekening flink. Je compenseert je stroomverbruik en op zonnige dagen wek je zelfs zoveel op, dat je de teveel opgewekte energie teruglevert aan het het stroomnet. Dankzij de lage zonnepanelen prijs, verdien je de zonnepanelen al binnen vijf tot acht jaar terug. Wanneer je de zonnepanelen hebt terugverdient geniet je enkel nog van gratis stroom. 

Verhoog de waarde van je woning
Het laten plaatsen van zonnepanelen verhoogt de waarde van je woning. Dit geldt voor alle typen daken. Hoewel zonnepanelen op een plat dak meer kosten, verhoog je hier ook de waarde van je woning mee. Zonnepanelen zijn daarbij waardevast, omdat ze een lange levensduur hebben. In de laatste tien jaar zijn de prijzen van zonnepanelen gedaald en is het rendement verhoogd. De investeringskosten verdien je daarom vrijwel altijd terug bij het verkopen van je woning. 
 

Verduurzaam je woning
Zonnepanelen helpen je om je woning te verduurzamen. Je bespaart met zes zonnepanelen meer dan 600 kg CO² per jaar. Hoewel het produceren van zonnepanelen ook energie kost, compenseer je dit al binnen 3 jaar. Het is daarom niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. 

Geniet van een lange levensduur
Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen en goed laat onderhouden, gaan deze tot wel 25 jaar mee. Je profiteert dus lang van zonne-energie, zonder dat je hier vaak in hoeft te investeren. Het enige dat tussentijds vervangen moet worden, is de omvormer. Deze gaat gemiddeld 10 tot 12 jaar mee. Daarbij is het onderhoud wel belangrijk, zodat de zonnepanelen altijd in perfect conditie blijven.