• Politie

Politie houdt man uit Gorinchem aan in witwasonderzoek; dure auto's in beslag genomen

GORINCHEM - De politie heeft op maandag 18 februari 2019 een 34-jarige man uit Gorinchem op verdenking van witwassen aangehouden. De man had flinke bedragen op meerdere rekeningen en beschikte over meerdere dure auto's, waaronder een Lamborghini. Hij had echter geen officiële inkomsten die die dit alles konden verklaren. De auto's zijn in beslag genomen.

In zijn woning werd bovendien een hennepkwekerij met zo'n 200 planten aangetroffen. In het huis was ook een 20-jarige vrouw uit Rijnsburg aanwezig en zij mocht vanwege de kwekerij ook mee naar het politiebureau.

De aanhouding van de man was het gevolg van onderzoek naar de financiële handel en wandel van de verdachte, dat in handen lag van de districtsrecherche, basisteam Lek en Merwede en Confisq: een samenwerkingsverband tussen politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Fiod en de gemeente Gorinchem. Met de aanhoudingen zit het onderzoek er niet op. De verdachten zitten vast en worden verhoord en het team zet het onderzoek naar de man voort.