• Foto: Ab Donker

Acht SVW'ers pakken een puntje

GORINCHEM SVW heeft wonder boven wonder een puntje overgehouden aan de uitwedstrijd tegen SSC'55. Na 21 minuten stonden er nog maar tien SVW'ers in het veld, na een uur nog slechts negen en na 71 minuten zelfs nog maar acht.,,Dan is het natuurlijk een goede prestatie als je er een puntje uitsleept", aldus een tevreden Robertino Lotto.

Stefanos Moschatsis zorgde na zeven minuten al voor de 0-1. Er leek weinig aan de hand voor de streepjes, want de ploeg voetbalde prima. De andere Moschatsis, Jordanis, liet zich echt van een mindere kant zien. Een tackle met twee benen vooruit leverde hem een verdiende rode kaart op. ,,Totaal onnodig, maar ook toen was er nog niets aan de hand", vertelt Lotto.

Pas in de zestigste minuut begonnen de arbitrale besluiten in het nadeel van SVW te vallen. Een Sprang-Capelse schwalbe leverde Bjorn Trapman zijn tweede geel en dus rood op. En bovendien leverde het de 1-1 uit een strafschop op.

Vanaf dat moment was het voor SVW vooral tegenhouden. En dat werd nog iets lastiger toen Mergim Shala ook zijn tweede gele kaart kreeg. ,,Hij luisterde blijkbaar niet naar de scheidsrechter", vertelt Lotto. ,,Ik denk dat de scheidsrechter een interland wilde fluiten, want alleen Menno (red. Beusekamp) en zeven Eritrese jongens bleven over. Het waren discutabele beslissingen, maar die moeten we maar accepteren."

Desondanks bleef de 1-1 op het scorebord staan. Ondanks het puntverlies is Lotto zeer tevreden: ,,We hebben het beste voetbal van dit seizoen laten zien en gevochten als leeuwen. Het was een leuke pot tegen een leuke tegenstander, maar helaas dupeerde de scheidsrechter ons", sluit Lotto af.