• Arkel is voor de tweede keer op rij kampioen geworden.

    JAN NOORLANDT

Arkel en Sleeuwijk kampioen

REGIO Het reguliere voetbalseizoen liep afgelopen weekend ten einde. In de regio werden twee kampioensfeestjes gevierd. Bij Arkel en bij Sleeuwijk, zij werden allebei kampioen in de derde klasse.

Het zijn mooie voetbaltijden in Arkel. Vorig seizoen werd de ploeg voor het eerst sinds 1977 kampioen, waardoor de ploeg promoveerde naar de derde klasse. Daarin verloor het dit seizoen slechts vier keer en dus had de formatie van coach Leon Elands zaterdag op Sportpark Molenburg aan één punt voldoende om De Zwerver voor te blijven, kampioen te worden en zich voor het eerst in de clubhistorie te melden in de tweede klasse.

Hoewel SVW ook vol voor de winst ging (die ploeg kon nog de nacompetitie in) en op voorsprong kwam, knokte Arkel zich terug. Nadat Hicham Farhou met twee goals de openingsgoal van Jesse Hoogewoning teniet deed, was het Hoogewoning zelf die de 2-2 verzorgde. Corné van Horik zorgde vervolgens vanaf de stip voor de ultieme bevrijding. Arkel won na een meeslepend gevecht met 2-3 en dompelde SVW in rouw. Ameide en Groote Lindt wonnen namelijk wel en dus kan SVW zich voor gaan bereiden op een nieuw seizoen in de derde klasse.

TWEEDE DIVISIE Kozakken Boys heeft in de laatste wedstrijd van de Tweede Divisie naast een periodetitel gegrepen. Die periodetitel gaf recht op directe plaatsing voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De Werkendammers gingen op bezoek bij Scheveningen met 4-2 onderuit. Sven van Ingen en Don Bolsius waren trefzeker namens de ploeg van coach Michel Langerak, die deze zomer plaats maakt voor Rick Adjei.

HOODFKLASSE B Adjei maakt zich eerst nog op voor de nacompetitie met Unitas (zo.). De roodbroeken proberen voor de tweede keer op rij te promoveren en volgend jaar uit te komen in de Derde Divisie. Unitas speelde zondag nergens meer om en ging met 3-4 onderuit tegen IFC. Het is de derde keer op rij dat de ploeg van Adjei niet wint. Donderdag begint voor Unitas de nacompetitie op eigen veld tegen SDO, de nummer drie van de andere Hoofdklasse. Zondag is de return in Bussum.

EERSTE KLASSE C GJS heeft na de degradatie toch met een positief gevoel afscheid genomen van de eerste klasse. Cees Lagendijk coachte voor het laatst zijn team in de thuiswedstrijd tegen zijn oude ploeg Heerjansdam en boekte een knappe overwinning op de nummer drie van de ranglijst. Sereno Latuhihin en Nordin El Hassani waren trefzeker namens de Gorkumse Jonge Spartanen, die met 2-0 wonnen en ook afscheid namen van Quincy Bartens (vertrekt naar Sliedrecht) en Louis Damen (gaat lager spelen).

TWEEDE KLASSE F Woudrichem eindigde op een knappe vierde plek in het tweede seizoen in de tweede klasse, maar een plaats in de nacompetitie leverde die plek niet op. Ondanks een 2-1 overwinning op Pelikaan, de nummer drie van de ranglijst, pakte Altena de laatste nacompetitieplek. Tim Saaman en Yoeri Duyzer zorgden wel voor de dertiende overwinning van het seizoen en een eindtotaal van 44 punten, zes meer dan vorig seizoen.

DERDE KLASSE C Naast Arkel en SVW zaten dit seizoen ook Schelluinen en Unitas (za.) in de derde klasse C. Waar Arkel die klasse verlaat om tweede klasse te gaan spelen, daar gaat Unitas juist een trede lager spelen. Het dramatisch verlopen seizoen werd in stijl afgesloten. Op bezoek bij Streefkerk werd met liefst 6-2 verloren. Unitas blijft daardoor steken op slechts zes punten met een doelsaldo van 24 voor en 95 tegen.

Waar Schelluinen vorig seizoen nog tegen degradatie vocht, eindigde de ploeg van coach Philip den Haan dit seizoen op een zesde plek. De competitie werd zaterdag afgesloten met een 4-2 zege op Hardinxveld. Robin Peursum (tweemaal), Nick Dekker en Gijs van den Berg scoorden.

DERDE KLASSE D Sleeuwijk is eindelijk kampioen van de derde klasse D. Sinds de club in 2011 uit de tweede klasse degradeerde, was het nagenoeg elk seizoen héél dicht bij promotie. Steeds mislukte het. Tót afgelopen zaterdag. Met HSSC'61 in de nek (één punt minder) moest Sleeuwijk winnen van Sparta'30. Hoewel de Roefbewoners 0-1 achter kwamen, kwam het toch goed. Jenner Koek, Michiel Marinissen, Maarten de Bruijne en Pasqualle Verwoerdt vonden hun naam terug op het scoreformulier (4-1) en brachten hun ploeg de eerste titel sinds 2002.

Vuren vierde hun eigen feestje. Ondanks een 6-1 nederlaag tegen HSSC'61 blijft die ploeg gewoon derdeklasser. Concurrenten RFC en Sparta'30 verloren ook.

VIERDE KLASSE C Herovina was al verzekerd van de nacompetitie en werkte zaterdag aan het vertrouwen door Leerdam Sport met 5-3 te verslaan. De nacompetitie begint voor Herovina met een uitwedstrijd tegen IFC. SVS'65 won de laatste wedstrijd van het seizoen ook, met 2-0 van ASH.

UITSLAGEN Scheveningen - Kozakken Boys 4-2; Unitas (zo.) - IFC 3-4; GJS - Heerjansdam 2-0; Woudrichem - Pelikaan 2-1; SVW - Arkel 2-3, Schelluinen - Hardinxveld 4-2, Streefkerk - Unitas (za.) 6-2; Sleeuwijk - Sparta'30 4-1, HSSC'61 - Vuren 6-1; Herovina - Leerdam Sport 5-3, SVS'65 - ASH 2-0.