• Arkel is kampioen in de vierde klasse D.

    Jan Noorlandt

Arkel klopt Unitas (za.) en is na 39 jaar weer kampioen

ARKEL Arkel mag zich kampioen van de vierde klasse D noemen. De ploeg van coach Richard Smaal won in een onderling duel met nummer twee Unitas (za.) met 3-1. Het is het eerste kampioenschap van Arkel in maar liefst 39 jaar.

Door Tim Hartman

Vuurwerk, heel veel vuurwerk, was er zaterdag op Sportpark Schoonzigt te bewonderen. In eerste instantie vooral buiten het veld, maar eigenlijk na drie minuten ook al binnen het veld. Corné van Horik zorgde al binnen een mum van tijd voor de eerste vreugde-explosie namens Arkel. Met zijn 32ste van het seizoen kopte hij de 1-0 binnen.

Unitas (za.) had vervolgens nog 87 minuten de tijd om twee keer te scoren, want alleen winst was voldoende voor de roodbroeken om het gat met Arkel te verkleinen tot één punt en het kampioensfeest van de thuisploeg te verpesten. Na de 1-1 van Naser El Mousati leek dat nog even tot de mogelijkheden te behoren, maar het was kort voor rust Remie Schuurman die vogelvrij de 2-1 kon noteren. Door die tweede Arkel-goal was de tweede helft eigenlijk een formaliteit. Unitas loste geen enkel schot meer op doel en het was Van Horik die nog zijn 33ste van het seizoen binnenwerkte: 3-1.

STAKEN Scheidsrechter Opstraat leek nog even het kampioensfeest van Arkel te verpesten door de wedstrijd te staken. Ook tijdens de wedstrijd werd er het nodige vuurwerk afgestoken en tot twee keer toe legde hij het spel stil. Na enkele smeekbedes werd er uiteindelijk uitgevoetbald en mocht Arkel na bijna honderd minuten speeltijd het kampioenfeest toch gaan vieren: Arkel speelt volgend seizoen in de derde klasse. Unitas (za.) zal er nog alles aan moeten doen om volgende week de tweede plek te bemachtigen. Die werd namelijk afgepakt door Groot-Ammers.

Lees het complete verslag van Arkel – Unitas, inclusief reacties en statistieken, dinsdag in De Stad Gorinchem.