• Uitslagen.

    Tim Hartman

Arkel schudt VVAC van zich af

ARKEL De titelstrijd in de vierde klasse D gaat na vandaag nog maar tussen drie ploegen. Koploper Arkel versloeg VVAC op Sportpark Schoonzigt met 1-0 en zette daarmee de ploeg uit Ottoland op elf punten achterstand. Net als Arkel wonnen Unitas (1-4 tegen Rhelico) en Groot Ammers (4-1 tegen Noordeloos) wel en dus continueren zij met z'n drieën de titelstrijd.

Door Tim Hartman

Het duel met VVAC was voor Arkel de eerste van de drie toppers die de ploeg van coach Richard Smaal nog wacht. Op 12 en 19 mei wachten nog de wedstrijden tegen Groot Ammers en Unitas. Deel één, tegen VVAC, verliep rommelig maar succesvol. Het eerste half uur werd gekenmerkt door veel inzet, maar weinig voetballend spektakel. De ban werd uiteindelijk gebroken door Corné van Horik die op aangeven van Robert Scheurwater de bal kiezelhard via de onderkant van de lat in het doel schoot: 1-0, wat tevens de ruststand was. 

De organisatie bij Arkel stond in het restant van de wedstrijd als een huis en doelman Jari van Baalen had dan ook weinig zorgen. De enige zorgen die coach Richard Smaal had, was het feit dat zijn aanvallers een aantal keren één op één gingen met Mathijs de Hoop en laatstgenoemde steeds als winnaar uit de strijd kwam. 

Problemen kende Arkel verder niet en het was Joeri Korevaar die tot slot nog een rode kaart pakte door de doorgebroken Robin Vogel neer te maaien. Het was meteen het laatste noemenswaardige moment waardoor Arkel wederom drie punten bij mocht schrijven. Het verschil met Unitas en Groot Ammers blijft daardoor respectievelijk drie en vier punten.

Lees alles over Arkel - VVAC, dinsdag in De Stad Gorinchem.