ASV Arkel start nieuw voetbalseizoen

ARKEL Bij ASV Arkel ging zaterdag het nieuwe voetbalseizoen officieel van start. Hoewel de A-selectie en verschillende andere teams de training al hebben opgepakt, werd met centrale training voor de jeugd onder leiding van de spelers van het eerste elftal de zomervakantie afgesloten en het nieuwe voetbalseizoen begonnen.

Voorzitter Berend Buddingh' had bij de aftrap echter ook nog een verrassing in petto voor Walther de Groot. Buddingh' memoreerde kort aan de discussie op social media over de aantrekkingskracht van ASV Arkel op spelers van buitenaf en of de club daarin niet actief zou werven. De voorzitter ontkende het opnieuw, maar gaf wel aan dat de faciliteiten bij ASV Arkel op orde zijn, er een goede organisatie staat en het voor velen, van jong tot oud, aantrekkelijk om juist in het blauw-witte tenue te spelen. Wel heb je dan ambassadeurs nodig die dat verhaal rond doen gaan. Walther de Groot bleek zo'n ambassadeur. Dankzij zijn netwerk en enthousiaste verhalen beschikt ASV Arkel dit seizoen weer over een A1-elftal. En dat verdient niet alleen aandacht, maar ook een onderscheiding. De 16-jarige Walther de Groot werd benoemd tot de jongste Blauwwitte Held. Een titel die ASV reserveert voor leden die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Behalve de ere titel, een cadeaubon en bloemen voor zijn moeder, ontving de kersverse Held de eerste officiële presentatiegids van ASV Arkel, 2015-2016.

Donderdag 27 augustus wordt de presentatiegids huis-aan-huis verspreid in Arkel.