• Gorinchem Beweegt

Badmintontoernooi voor sporters met een beperking

GORINCHEM BC Raptim en NOVOS (Nu Ook Voor Ons Sport) verzorgen vrijdag 17 februari een badminton toernooi voor sporters met een (veelal verstandelijke) beperking in de Van Rappardhal in Gorinchem. Tijdens het toernooi zijn vier topspelers 'Aangepast Badminton' aanwezig. En er is een demonstratieshow. Het toernooi laat zien dat je ook met een beperking mee kunt doen aan sport.

Zo mist één van de topspelers door een motorongeluk een deel van zijn been en speelt met een prothese. Als eerste badmintonner in de wereld speelde hij met een blade. Ook speelt er een sporter mee die door de ziekte van Parkinson is gaan spelen in het zogenaamde Aangepast Badminton Circuit. Verder is er een 16-jarige speler met een aangeboren afwijking aan zijn arm. Hij heeft deel genomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Aangepast Badminton en gezien zijn goede resultaten is hij opgenomen in de Nationale Selectie. De vierde topspeler die naar Gorinchem komt is een rolstoelspeler. Omdat hij vanwege zijn beperking niet staande kan spelen, speelt hij in een rolstoel.

Ben jij benieuwd of de sport badminton jou voldoende kan uitdagen? Of ben je benieuwd of badminton niet te zwaar is voor jou of je cliënt/dochter/zoon/broer/zus? Of heb je gewoon zin in een leuke sportieve avond? Iedereen is welkom om te komen kijken in de van Rappardhal aan de Wijnkoperstraat 5 in Gorinchem. Aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Voor meer informatie: Tanja Pijleman, Sportcoach 'Meedoen door Beweging': 0183 659 435 of t.pijleman@gorinchem.nl. De demonstratie is om 19.00 uur. De gehele avond is van 19.00 tot 21.00.

Al een aantal jaren op rij hebben BC Raptim en NOVOS de handen in een geslagen om sport aan te bieden voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Ben je nu al enthousiast geworden? Als je je aanmeldt bij een van de clubs, kun je de eerste vier lessen gratis meedoen! Kijk ook op www.stichting-novos.nl of www.bcraptim.nl.

KRACHT VAN SPORT Ook dit initiatief is 'De kracht van Sport'. We willen dat iedereen in Gorinchem de kans krijgt om mee te doen, ook aan sport. Mensen die dat niet zelfstandig kunnen, willen we ondersteuning op maat bieden. Vanuit de persoonlijke omgeving of waar nodig van professionals. Kijk voor meer informatie over 'De kracht van Sport' op www.gorinchembeweegt.nl.