• Remie Schuurman, Robert Scheurwater, Sjors Hendriks en Quincy Bartens

    Ronald den Uijl

Bartens, Hendriks, Scheurwater en Schuurman van Jogadores CF naar ZVG

GORINCHEM Quincy Bartens, Sjors Hendriks, Robert Scheurwater en Remie Schuurman verruilen na dit seizoen Jogadores CF/Cagemax voor ZVG/Cagemax. Jogadores CF maakte onlangs bekend volgend seizoen een stapje terug te doen en volgend seizoen niet meer in de Eerste Divisie actief te zijn. Dit viertal wil echter op een zo hoog mogelijk niveau blijven voetballen in de zaal.

Door Tim Hartman

,,We hebben een fantastische tijd gehad bij Jogadores CF", trapt Remie Schuurman af namens het viertal. ,,De meesten van ons zijn er vanaf het begin bij geweest en willen dan ook iedereen bedanken die de successen mogelijk heeft gemaakt. Sjors, Robert en ik, zijn nu op het punt gekomen dat we het als bestuursleden niet meer trekken, geen tijd hebben om veel energie in de club te steken om de club op het hoogste niveau actief te laten zijn."

AMBITIES Schuurman vervolgt zijn uitleg: ,,Ondanks dat Jogadores CF op een lager niveau gaat voetballen, hebben wij met z'n vieren nog wel de ambitie om op een zo hoog mogelijk niveau te blijven zaalvoetballen. Dan is één plus één natuurlijk twee. ZVG is, ondanks dat het altijd onze rivaal is geweest, wel een fantastische club die de laatste jaren veel groei heeft doorgemaakt. Een club die bestuurlijk heel goed staat en veel ambities heeft. Die ambities sluiten precies aan bij de onze."

Dustin van Bezooijen zal de taken bij Jogadores CF verder doorzetten. Hij liet vorige week weten aan deze krant dat elke speler van Jogadores CF vrij is om te bepalen wat hij zelf wil. ,,Ik gun het die jongens van harte", laat hij weten. John Wijnbelt, bestuurslid van ZVG, is dolblij met de komst van de vier mannen. ,,We hebben enorm veel ambitie en willen graag de eredivisie halen. Hoe mooi is het om dat te proberen met een grote Gorcumse samenstelling?"

Saillant detail: op 9 maart 2018 is nog de (voorlopig laatste) stadsderby tussen ZVG en Jogadores CF. Schuurman: ,,Daar gaan we ons gewoon van onze beste kant laten zien. Die gaan we écht niet expres verliezen."