Beide Unitas-teams door naar volgende ronde

GORINCHEM Zowel de zaterdag- als de zondagtak hebben dit weekend hun wedstrijden weten te winnen. Zaterdag was Unitas met 2-4 te sterk voor SSC'55 na eerder met 1-2 verloren te hebben in eigen huis. De zondagtak was al zo goed als door na de 6-1 winst op SCO/TOFS. Maandag waren zij nogmaals met 1-3 te sterk voor de ploeg uit Oosterhout.

Voor de ploeg van Richard van Gils was het zaterdag dus nog spannend genoeg. Dat werd er ook niet minder op toen de bal al na amper drie minuten op de stip ging: ,,Dan is het de vraag hoe je daar mee om gaat. Maar je kan hem beter in de eerste minuut tegen krijgen dan in de laatste minuut", sprak Van Gils.

Tuncay Arslan bevestigde dat. Met twee doelpunten boog hij de stand om in 1-2. Nadat Melvin de Groot voor de 1-3 had gezorgd werd er in eerste instantie nog een Sprang-Capels doelpunt afgekeurd, maar uiteindelijk dwong de thuisploeg toch nog verlenging af met de 2-3. Uitdoelpunten telden immers niet dubbel mee.

In de verlenging kreeg Unitas ruimte om te voetballen en dat wisten de roodbroeken goed te benutten. Patrick Zwart zorgde voor de bevrijdende treffer, de 2-4 en bovenal de mentale knak voor SSC'55. ,,Toen was het geloof wel weg bij hun", sprak Van Gils, die nu met zijn ploeg aan mag treden tegen BVV. ,,Daar hebben we vorig jaar nog tegen gevoetbald. We weten dat het een erg fysieke ploeg is, die met regelmaat tegen schorsingen aanloopt. Het is dus even afwachten in welke samenstelling ze komen. We kunnen onze borst nat maken."

Unitas zaterdag speelt zaterdag eerst uit bij het Bosche BVV. De zondagtak speelt ook eerst uit. Bij naamgenoot Unitas'30 uit Etten-Leur.