• Jos Huibers

Calor debuteert, Schuurman in de basis

GRONINGEN/ROTTERDAM Een uniek moment in de Nederlandse Eredivisie. De Gorcumse vrienden Julian Calor en Jari Schuurman hadden afgelopen speelronde beiden een basisplaats bij hun clubs. Calor maakte zijn debuut voor Vitesse in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Schuurman mocht namens Willem II vanaf de eerste minuut aantreden tegen Feyenoord, de club door wie hij wordt verhuurd.

,,Redelijk, niet heel bijzonder", analyseerde Calor na afloop zijn allereerste wedstrijd in Vitesse 1 tegenover de camera's bij Omroep Gelderland. ,,In aanvallend opzicht kan ik vele malen beter, maar het was gewoon tof." De voormalig Unitasser bekroonde zijn wedstrijd, die eindigde in 1-1, nog bijna met een assist. Het schot van ploeggenoot Adnane Tighadouini belandde echter op de paal.

Voor Schuurman was het eveneens een bijzonder weekend. Hij wordt door Feyenoord verhuurd aan Willem II en juist de Rotterdammers waren zaterdagavond in de Kuip tegenstander van de voormalig GJS'er en consorten. Ook voor Schuurman eindigde de wedstrijd niet in winst. De koploper was met 1-0 te sterk voor Willem II.