• Het was twee jaar geleden een kliederboel bij de Crazy River Run

    Jan Noorlandt

Crazy River Run én Walk

GORINCHEM De meest uitdagende en fraaie hardloopwedstrijd in de regio staat weer op het programma. Zondag 9 september vindt de zesde editie van de Crazy River Run plaats.


Door Tim Hartman

De Crazy River Run is uitgegroeid tot een hardloopwedstrijd die de liefhebber uit Gorinchem en regio absoluut niet mag missen. Van Buiten de Waterpoort over de dijk naar Vuren met een prachtig uitzicht over de rivier. Op de terugweg vanuit Vuren worden de verharde wegen verlaten en volgt er een heuse trail richting Gorinchem. Dwars door de uiterwaarden tussen de rivier en de dijk in.

Het was zes jaar geleden al het favoriete trainingsrondje van organisator Dick de Goeij (die namens Run2Day de loop organiseert, red) en wat vrienden. ,,We houden er van om buiten de gebaande paden te lopen en toen kwam het idee om van ons favoriete trainingsrondje ook een hardloopwedstrijd te maken", legt De Goeij uit.

Volgens De Goeij is er geen jaar hetzelfde. ,,Twee jaar terug regende het heel hard waardoor het deel 'offroad' heel zwaar was", zegt De Goeij met een glimlach. En inderdaad, wie de foto's van vorige jaren terugziet, treft een behoorlijke kliederboel aan. ,,Wat dat betreft hebben we dit jaar meer geluk. Door het droge weer van de laatste maanden is ook het parcours buiten de verharde wegen goed te doen. Iedereen kan en mag dus mee doen."

CRAZY RIVER WALK Er zijn niet alleen verschillende uitdagende hardloopafstanden voor volwassenen (5, 10 of 15 kilometer) en kinderen (1 kilometer KidsRun). Ook wandelaars kunnen meedoen: de Crazy River Walk doet dit jaar zijn intrede. De Goeij: ,,In 2017 hebben we met Run2Day in samenwerking met Gorinchem Beweegt meegeholpen aan de Nationale Diabetes Challenge. We zijn gaan wandelen met mensen die weinig bewegen. In 2018 hebben we dat breder getrokken en ook trainingen verzorgd. Vervolgens kwam de vraag om bij de Crazy River Run ook wandelaars te laten deelnemen." En dat kan nu: 5, 10 of 15 kilometer. ,,Over hetzelfde parcours als de hardlopers", aldus De Goeij.

De Crazy River Run is geen officiële Atletiekuniewedstrijd is, maar er is wel officiële tijdsregistratie. De start is Buiten de Waterpoort. Voor wie mee wil doen, kan zich inschrijven via www.runabit.nl/evenementen/crazy-river-run. Daar is ook alle overige informatie te vinden over de Crazy River Run.