• Tiffany Plugers

Deel twee van Rotterdams dj-boek Ronald Tukker

GORINCHEM Gorcumer Ronald Tukker schudt het ene na het andere boek uit zijn mouw. Afgelopen donderdag presenteerde hij alweer zijn vijfde boek: deel twee van Rotterdam in the House.

De Rotterdamse dj-top kwam donderdag bij elkaar in Rotown. Spil in dat geheel was de Gorcumse auteur Ronald Tukker. Met Rotterdam in the House #2 toont hij zijn nieuwste werk: ,,In deel één ging ik vooral in op de jaren '80 en '90, maar daarna is natuurlijk nog genoeg gebeurd", legt Tukker de aanleiding van het boek uit.

Tukker werkte negen maanden lang aan het boek waarin Oliver Heldens als grootste naam genoteerd mag worden. ,,Hij is de nummer acht dj van de wereld en een échte Rotterdammer. Daar ben ik trots op. Maar bijvoorbeeld ook Joris Voorn, van hem ben ik zelf erg fan", vertelt Tukker, die ook graag Afrojack nog in zijn boek had opgenomen.

Desondanks is Tukker erg blij met het eindresultaat dat 132 pagina's telt: ,,Het is een heel gevarieerd boek. De dj's spreken niet alleen over de ups, maar ook over de downs." De reacties zijn dan ook lovend: ,,Ik ben denk ik wel vier uur bezig geweest met het beantwoorden van alle berichtjes. Hartstikke leuk natuurlijk."

Of er een zesde boek komt? ,,Voorlopig nog niet, maar er zijn wel wat bewegingen gaande. Ik ben gevraagd om een biografie te gaan schrijven van iemand. In Rotterdam in the House staan natuurlijk mini-biografieën, maar het is wel even wat anders. Eerst genieten van de zomer", besluit hij zonder iets te verklappen.

Rotterdam in the House #2 is bij alle online boekenverkopers in Nederland en België te koop, net als in de boekhandels in en rondom Rotterdam.