Dirk IV-loop opent Univé Grote Rivieren Loopcircuit

HOORNAAR Het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016 begint op zaterdag 23 januari met de 27ste editie van de Physio.Fit Dirk IV-loop in Hoornaar.

De Dirk IV is meteen traditioneel een van de populairste lopen uit het circuit, afgaand op het aantal deelnemers van de afgelopen jaren. Ruim meer dan zeshonderd deelnemers kwamen de voorbije edities af op het evenement in het fraaie dorp in de Alblasserwaard. Daar begint de wedstrijdloop over 10 kilometer om 13.00 uur. Ook de prestatielopen over 5 en 10 kilometer beginnen op dat tijdstip. 's Ochtends beginnen om 11.00 uur al jeugdlopen over 500 meter (6, 7 jaar), 750 meter (8, 9 jaar) en 1000 meter (10 tot 12 jaar).

De starttijd 13.00 uur is een uur eerder dan in vorige jaren. Daartoe is besloten vanwege de thuiswedstrijd van voetbaltopklasser Stedoco later in de middag. Daarom is ook de parkeergelegenheid enigszins aangepast. Informatie is te vinden op www.dirkivloop.nl. Uiteraard zijn er verkeersregelaars aanwezig om de weg te wijzen op 23 januari.

Voorinschrijven voor de Dirk IV-loop is mogelijk tot en met 19 januari via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kunnen deelnemers zich inschrijven en omkleden in Het Bruisend Hart aan het Dirk IV-plein 32. De Dirk IV-loop is een Atletiekuniewedstrijd in de categorieën Msen, M35, M45, M55, Vsen, V35 en V45. Het parcours is exact gemeten en er wordt gewerkt met bruto/netto-tijdregistratie. De parcoursrecords staan op 30.27 en 36.17 en zijn in handen van Roy Hoornweg en Lindsay van Marrewijk. Net voor de jaarwisseling heeft Physio.Fit het hoofdsponsorschap met nog eens drie jaar verlengd.

Meer informatie is te vinden op de website www.avtyphoon.nl/loopcircuit.