Djordy Schaaf in actie tijdens Europees Jeugd Olympisch Festival

TSCHAGGUNS / GORINCHEM - De Gorcumse alpineskiër Djordy Schaaf komt vandaag in actie tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival in Tschagguns. Het Olympisch avontuur begon zondag 25 januari om half acht, toen de teams uit de 45 Europese deelnemende landen hun vlag presenteerden tijdens de openingsceremonie. Ongeveer 900 sporters en hun begeleiders presenteerden zich tijdens de landenparade in de openingsceremonie. Ook andere Olympische elementen zijn verwerkt in de ceremonie, zoals het hijsen van de Olympische vlag, het afleggen van de Olympische eed en het ontsteken van het Olympisch vuur. De organisatie heeft aangegeven dat de openingsceremonie zal focussen op het plezier in de sport. Het motto 'Rock the Alps' speelt hierbij een centrale rol. Daarbij worden de charme en de tradities van de twee organiserende landen, Oostenrijk en Liechtenstein, natuurlijk ook niet vergeten.

Naast Djordy Schaaf zijn de andere teamleden kunstschaatster Kyarha van Tiel en alpineskiërs Max van Rossem en Spike van der Haas. De Nederlandse sporters komen

alle vier maandag voor het eerst in actie. Kunstschaatster Kyarha begint met de korte kür, de skiërs starten met de reuzenslalom.