• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

Doek valt voor GKVEnomics in Hoofdklasse

GORINCHEM Zaterdag verloor GKVEnomics de laatste competitiewedstrijd uit in Arnemuiden tegen koploper TOP met 29 - 24 en is daarmee na vijf jaren in de Hoofdklasse, gedegradeerd. TOP werd door dit resultaat kampioen met slechts twee verliespunten.

Met Mats den Besten in de basis voor spits Gertjan Meerkerk, die geschorst was, zag het publiek in de bomvolle sporthal een boeiende wedstrijd, waarin bij de thuisploeg, zoals verwacht, de dames aanvallend domineerden. Bij het Gorcumse korfbal achttal waren het vooral de heren, die de kansen moesten grijpen om hier het nodige tegenover te zetten.

Bij de stand 3-3 kwam TOP op voorsprong 7-3. Ondanks twee gemiste strafworpen kwam GKVEnomics terug op 7-5 dankzij Mats den Besten en Niek van der Weijden .

TOP liep weer uit naar 10-6, maar het GKVEnomics vocht zich mooi terug naar 11-10 met nog 2 minuten te gaan dankzij tweemaalmaal Rachid Maachi en benutte strafworpen door Niek van der Weijden en Niels Zandee. GKVEnomics bracht niet de rust op in de aanval wat langer tijd te nemen wat leidde tot herhaald snel balverlies, waardoor de thuisploeg toch met een voorsprong van 4 punten de kleedkamer opzocht 14-10.

Na de pauze met de weer sterk invallende Martine Wesdijk voor de niet fitte Maren den Besten, hield het Gorcumse standaardteam TOP tot 17-14 bij, maar daarna liep TOP uit naar 21-14. Met Suzanne Kuipers voor Kim van Meteren toonde GKVEnomics toch weer karakter en kwam terug tot 21-18, via een fraaie actie van Nienke van der Weijden,

die Suzanne Kuipers vrijspeelde, en doelpunten van de GKV spitsen, met nog 15 minuten te gaan.

Na een mooie omdraai-actie van Niels Zandee en weer een benutte strafworp door Niek van der Weijden, na een overtreding tegen Mats den Besten en een afstandsschot van de invaller zelf naderde de Gorcumse formatie tot op 2 punten 23 - 21 en leek er nog veel mogelijk met nog 10 minuten te spelen. Echter vier dames doelpunten, in een zeer kort tijdsbestek, bracht TOP op een onoverbrugbare voorsprong 27-21.

Met doelpunten uit schoten van Nienke van der Weijden, Caitlin Weedage en Mats den Besten werd de eindstand 29 - 24.

TOP werd hiermee de verdiende kampioen en had met Jeanine Marijs met 9 doelpunten de absolute uitblinker van de wedstrijd. TOP speelt in de play offs voor een plaats in de korfballeague tegen KCC uit Capelle aan de IJssel.

Doelpuntenmakers GKVEnomics 1

Mats den Besten 7

Rachid Maachi 6

Niek van der Weijden 5

Niels Zandee 3

Caitlin Weedage 1

Nienke van der Weijden 1

Suzanne Kuipers 1

UITSLAGEN Hoofdklasse A

TOP - GKVEnomics 29 - 24

Groen Geel - Oranje Wit 15 - 18

DSC KVSMaritiem 20 - 18

DEETOS - Avanti 28 - 27

EINDRANGSCHIKKING

TOP 14 - 24 kampioen / play offs

DSC 14 - 22 play offs

DEETOS 14 - 21

Avanti 14 - 15

KVSMaritiem 14 - 9

Oranje Wit 14 - 8

Groen Geel 14 - 7 gedegradeerd

GKVEnomics 14 - 6 gedegradeerd