• gpfoto/Jan Noorlandt

  gpfoto/Jan Noorlandt
 • gpfoto/Jan Noorlandt

  gpfoto/Jan Noorlandt
 • gpfoto/Jan Noorlandt

  gpfoto/Jan Noorlandt
 • gpfoto/Jan Noorlandt

  gpfoto/Jan Noorlandt
 • gpfoto/Jan Noorlandt

  gpfoto/Jan Noorlandt

Doelpuntenregen tijdens derde dag Proxsys Cup

GORINCHEM De laatste wedstrijd van de eerste ronde was op de derde speeldag een treffen tussen Raptim en Noordeloos (4-4). In een langzaam volstromende Oosterbliek was het Raptim dat het initiatief nam in de eerste fase van de eerste helft. Anoar Boutachcourt opende de score met hard schot van dichtbij. Hierna volgde een fase waarin Khalid Bendami van zich liet spreken. Via een sterke individuele actie schoot hij met nog zeven minuten op de klok in de eerste helft de 2-0 binnen en kreeg het publiek op de banken door een mooie actie.

Noordeloos herpakte zichzelf in de tweede helft sterk en scoorde uit de kluts de aansluitingstreffer. Het werd zelfs nog beter voor de mannen in het groen-zwart, doordat Dik Kruis de bal hard achter de keeper van Raptim wist te werken. Raptim sloeg hierna hard terug via Khalid Bendami. Via twee schoten van afstand bepaalde hij de stand op 4-2. Ook deze tegenslag wist Noordeloos te overkomen door met nog twaalf minuten te spelen de aansluitingstreffer te maken. Dik Kruis zorgde uiteindelijk voor een puntendeling door een twee minuten voor tijd gegeven penalty te verzilveren.

Schelluinen - Vuren 8-6

Zowel Schelluinen als Vuren begonnen puntloos aan de wedstrijd. Schelluinen was in de eerste speelronde ten onder gegaan tegen SVW en Vuren kon geen vuist maken tegen een sterker Almkerk. Beide ploegen leken zich bewust van de noodzaak om drie punten mee naar huis te nemen, want binnen vijf minuten was het al 1-1. De eerste helft werd gekenmerkt door veel strijd en een hoog tempo. Vuren was hierin het gevaarlijkst met een bal op de paal en een misser voor open doel. Jordy de Groot verzorgde nog in de eerste helft de voorsprong voor Schelluinen door de bal van dichtbij binnen te werken. De reactie van Vuren kwam van Damian Vogel die uit de eerstvolgende aanval Dustin van Bezooien het nakijken gaf.

In de tweede helft was het Schelluinen dat meer initiatief nam dan Vuren en zichzelf hier ook voor beloonde. Uit een moeilijke hoek wist Dico de Jong de bal in de touwen te werken. Hierdoor leek Vuren even van slag want door een verdedigende fout werd het zelfs 5-2 voor Schelluinen. Vuren begreep in deze wedstrijd echter wel degelijk hoe zaalvoetbal gespeeld wordt en gooide, met wisselend geluk, alles in de strijd om alsnog punten mee naar huis te nemen. Schelluinen bleef overeind en gooide met de goal van Rik van Vulpen de deur in het slot. Eindstand 8-6. Schelluinen kreeg nog wel een domper te verwerken. Rowan Vermeulen moest met nog tien minuten te spelen het veld verlaten met een schouderblessure.

SVW - Almkerk 2-4

SVW Almkerk werd vooraf bestempeld als dé wedstrijd uit poule A. Beide ploegen hadden drie punten uit de eerste ronde verzameld en zetten bij winst een grote stap richting een plaats in de kwartfinales. Een sterker SVW probeerde vanaf het begin via Mergim Shala gestructureerd aan te vallen. Almkerk loerde hierbij op de counter en deed dit zeker niet onverdienstelijk toen het na tien minuten spelen 0-1 werd via Niels Hofstede. SVW schakelde hierop een tandje bij en moest het door een overijverige speler zelfs even met een man minder doen op het veld. Ook aan de zijde van Almkerk moest de scheidsrechter ingrijpen, waardoor SVW kort voor de rust zelfs met een man meer kwam te staan. Dit overtal werd tot tweemaal toe bijna benut. Mergim Shala punterde de bal kort voorlangs en Fitim Meha zag zijn inzet gestopt door een goed spelende Almkerkse keeper.

Beide ploegen speelden vanaf de start van de tweede helft op vol de aanval. Fitim Meha maakt met nog tien minuten te gaan de 1-1. Hierna volgde een sterke fase van Almkerk waarin Bart Dirven met een geweldige uithaal de machtsverhouding onderstreepte. SVW probeerde het hierna nog wel, maar Almkerk maakte via Thomas Blankers een einde aan alle onzekerheid. In de laatste minuut bepaalde Fitim Meha de eindstand op 2-4.

Brakel - Leerdam Sport 0-8

De beginfase van Brakel tegen Leerdam Sport liet duidelijk zien dat Brakel geleerd had van het treffen met GJS in de voorgaande speelronde. De eerste tien minuten stond de Brakelse defensie als een huis en Leerdam Sport creëerde geen grote kansen. Brakel kwam er in de eerste tien minuten zelfs nog een keer gevaarlijk uit. Joni Sahertian zorgde vanuit het niets voor het hoogtepunt van de eerste helft door van afstand de bal via de onderkant van de lat in het dak van het doel te werken. Nog voor de rust werd het 0-5 voor de ploeg uit Leerdam.

Na de rust was het Leerdam dat probeerde de score te vergroten en Brakel wat zich ingroef. Met dit laatste kon men niet voorkomen dat Leerdam Sport nog drie keer scoorde in de tweede helft.

GJS - Herovina 11-0

GJS had in de voorgaande speelronde flink uitgehaald tegen Brakel en liet in de eerste minuten van de wedstrijd tegen Herovina gelijk zien over het nodig zaalvoetbalinzicht te beschikken. Al na twee minuten opende Quincy Bartens de score uit een vrijetrap. De 2-0 kwam tot stand uit een mooie combinatie waarbij de bal hard voor werd gegooid en wederom door Quincy Bartens werd binnen gewerkt. In de fase die volgde was het GJS dat domineerde en Herovina dat ver achteruit zakte. Via goals van onder meer Sjors Hendriks en Quincy Bartens liep GJS nog voor de rust uit naar 6-0. Vooral de goal van Hendriks was er één om in te lijsten. Op een meter of tien kreeg de aanvoerder van GJS de bal toegeschoven, zonder enige twijfel ramde hij deze in het dak van het doel.

Na de rust was het voornamelijk GJS dat de bal rondspeelde en kansen creëerde. Via een enorm aantal goals van Quincy Bartens werd de eindstand bepaald op 11-0.

Label:

Champions Cup