DSTEritrea-sprookje ten einde

GORINCHEM Onlangs besloot DSTEritrea om volgend seizoen te gaan spelen voor Sc Gorkum in de 4e klasse, nu is het team terug gekomen op deze beslissing. Herman "Xavi" Tecleab (Kozakken Boys) en Esey Kiflom (Stedoco) verlieten in een eerder stadium al het team. Mede hierdoor ontstond bij andere spelers ook de drang om toch op een hoger niveau te gaan spelen. Diverse clubs lieten de afgelopen tijd al blijken zeer geïnteresseerd te zijn in de spelers, ondanks de toezegging van het team om bij Sc Gorkum te gaan spelen. Mede hierdoor nam de behoefte om bij elkaar te blijven gestaag af en kiest men ervoor om hun eigen weg te gaan.

Desalniettemin kan het team terugkijken op een fantastische periode, die gekenmerkt werd door een mooie samenwerking en vriendschap, onderling en met de begeleiders. Vele vriendschappelijke wedstrijden zijn gespeeld met diverse hoogtepunten, waaronder de memorabele wedstrijd tegen Al Wasl van Maradona en de gewonnen wedstrijd op het Kasteel tegen Sparta. De nationale -en internationale persaandacht was overweldigend, net zoals het enthousiasme van alle betrokkenen. Tegen het eind van dit jaar zal de

documentaire over DSTEritrea (Eritrean Stars) zijn première krijgen in het Internationale Documentaire Filmfestival van Amsterdam.

REACTIES ,,Een onverwacht einde van een mooi sprookje. Onze missie is in ieder geval geslaagd. Negen maanden intensieve begeleiding zitten erop. Vele hoogtepunten zijn achter de rug. De jongens kunnen terugkijken op een geweldige periode waarin ze kennis hebben gemaakt met de integratie in de Nederlandse samenleving. Men wilde in eerste instantie bij elkaar blijven, maar de zojuist genomen beslissing om te stoppen als team is uiteindelijk de beste oplossing. De jongens moeten nu hun eigen weg gaan. Wij zullen hen uiteraard op afstand blijven volgen en wensen hen veel succes toe bij hun volgende club. Wij bedanken bij deze iedereen die het project DSTEritrea tot een groot succes heeft gebracht."

DSTEritrea speelt op zondag 15 maart op het S.V.W. complex de benefietwedstrijd voor Stichting Sijmen, welke tevens de allerlaatste wedstrijd zal zijn van DSTEritrea. De VPRO is dan ook aanwezig voor de laatste tv-opnames voor de documentaire.