• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

Eervol verlies GKV/Enomics in return kruisfinale

GORINCHEM GKV/Enomics verloor in de return van de kruisfinale uit tegen DOS'46 die zaterdag werd gespeeld met 25-19. Een eervol verlies voor de Gorcumers die tot het laatst bleven vechten voor een goed resultaat.

Het GKV/Enomics achttal met Kim van Beest en met het debuut van de jeugdinternational Sanne Keizer in de basis, speelde zeker in de eerste helft duidelijk beter dan in de thuiswedstrijd. In de eerste aanval werd spits Gert Jan Meerkerk in de ruimte zeer kort op de huid gezeten, wat leidde tot weinig schotkansen en veel acties naar binnen met wisselend resultaat, omdat ook rebounder Niels Zandee bij het wegtrekken nadrukkelijk zeer kort gevolgd werd. Sanne Keizer liet zien aanvallend veel in haar mars te hebben met twee rake schoten van afstand kort voor rust.

In de eerste verdediging kreeg Eliza Roest in de aanval nu wel de kans zijn tegenstander uit te testen en dat leverde legio kansen en regelmatig doelpunten op. Verdedigend zat GKV/Enomics er kort op met als resultaat dat ook DOS '46 moeilijker tot score kwam dan in de heenwedstrijd. Voor de rust was GKV/Enomics in feite de bovenliggende partij maar, miste alleen te veel kansen, met als resultaat een 10 - 9 ruststand. Na de pauze een pracht doorloopbal van Sanne Keizer en idem dito van Eliza Roest 11 - 11 .

Nadat een wegtrekbal van Niels Zandee werd afgekeurd, kwam DOS '46 in korte tijd op een voorsprong van 3 punten 11 - 14 door te profiteren van wat meer ruimte. Het niveau van de wedstrijd ging omlaag met aan beide kanten nogal wat onzorgvuldige passing en een fase dat er gewoon niet gescoord werd.

Toch ook in de tweede helft kreeg GKV/Enomics kansen de achterstand weg te werken, maar de scherpte in de afronding was onvoldoende bij de spitsen Gert Jan Meerkerk en Rachid Maachi. DOS'46 zonder uit te blinken kon daardoor toch langzaam de voorsprong uitbreiden naar 17 - 11, voordat de Gorcummers wat terug konden doen. Met Nienke van der Weijden en later Niek van der Weijden in de ploeg bleef GKV/Enomics tot het laatst vechten voor een goed resultaat. Eindstand 26 - 19. Eliza Roest werd bij GKV/Enomics man of the match met 8 doelpunten.

Voor het standaardteam van GKV/Enomics met coach Maarten van Woerkom en assistent Jan Ouwerkerk het einde aan een mooi avontuur; een hoogtepunt in de clubhistorie,

waar de spelers alles wat binnen hun vermogen ligt hebben gegeven, maar ook GKV/Enomics als club met trots op terug kan kijken.

Doelpuntenmakers:

Eliza Roest 8

Sanne Keizer 3

Niels Zandee 3

Rachid Machi 3

Kim van Beest 1

Gert Jan Meerkerk 1