• Leon Elands (foto, links): ,,Zeer blij, maar eerst nog een klus te klaren"

    Tim Hartman

Elands bezig aan laatste seizoen bij Woudrichem, Vlot langer door bij Vuren

WOUDRICHEM De reacties stromen sinds dit weekend binnen bij Woudrichem-coach Leon Elands. De 50-jarige coach heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen op Sportpark het Bolwerk.

Door Tim Hartman

,,Iedereen vindt het heel jammer, maar snapt het wel", luidt de kern van de massale berichtenstroom aan het adres van Elands. Elands is bezig aan zijn zesde seizoen bij Woudrichem en bracht de club in vijf jaar tijd van de vierde naar de tweede klasse.

,,We hebben al zoveel gewonnen, we hebbeen een goede groep en een fijne staf, maar je moet dan ook aan jezelf denken als trainer. Ben ik toe aan iets nieuws?" Op die laatste vraag gaf hij afgelopen week zelf het bevestigende antwoord. ,,Ik heb donderdag de technische commissie ingelicht en zaterdag de groep na de 2-1 nederlaag bij Pelikaan. De club moet verder en ik moet verder."

,,Plezier en ambitie." Dat zijn voor Elands de belangrijkste ingrediënten voor een volgende club. ,,Ik zie wel wat er op me af komt. Eerst gaan we met Woudrichem voor behoud in de tweede klasse."

VUREN Ook ander trainersnieuws in de regio: Ron Vlot en derdeklasser Vuren gaan nog minstens een seizoen met elkaar door. Vlot is bezig aan zijn eerste seizoen in Vuren. ,,We zijn nog zo kort bezig, maar wat goed is, is gewoon goed. Het gevoel aan beide kanten is goed dus waarom zou ik dan na één seizoen weer op zoek gaan naar iets anders? De spelersgroep is goed, de begeleiding en verzorging is allemaal goed geregeld. Dat is bij veel verenigingen een stuk minder. Het is gewoon leuk."