• Budo Fabriek

Fitness- en vechtsport training onder één dak

ARKEL Vanaf 1 januari is Arkel een sportvereniging rijker. In de sporthal MFC de Lingehof opent de Budo Fabriek zijn deuren. Twee dagen in de week is de mat open en kunnen er zowel Karate als kracht- en conditielessen gevolgd worden.

Het concept van de Budo Fabriek is uniek en richt zich op het hele gezin, aldus oprichter en voorzitter Danny Rijnhout. ,,Ouders van kinderen kunnen bij ons altijd één keer in de week gratis sporten. Sport is een moment dat je met het hele gezin beleeft. Als ouder kom je vaak niet aan sporten toe, omdat je zelf druk bent met je gezin, werk en alle andere verplichting. Bij ons gaat dit anders, ouders mogen gewoon lekker meedoen."

Bij de Budo Fabriek staat het werken centraal en wordt er altijd hard gewerkt op de mat. ,,Wij bieden al Karate vanaf drie jaar aan. Tijdens deze speelse les leren kinderen de grondbeginselen van het bewegen. Wij leren ze rennen, springen en stoeien. Via technieken van onder andere karate en judo werken we aan balans, concentratie- en uithoudingsvermogen bij kinderen. Als klein ventje was ik zelf zes dagen in de week te vinden op de mat. Mijn sport Karate heeft voor mij alles betekend en heeft me geleerd te vechten voor iets wat je wilt bereiken. Sport is voor mij de plek geweest waar ik vrienden voor het leven heb gevonden, heb geleerd doelen te behalen en vooral altijd veel plezier heb gehad. Dit staat bij ons in alle lessen centraal."

Naast het Karate biedt de Budo Fabriek ook Power Boxing en krachttraining in kleine groepen aan. Danny: ,,Een breed aanbod voor het hele gezin dus en het mooie is dat je zelf kan bepalen wat je traint. Wij werken met eenvoudige lidmaatschappen gebaseerd op het aantal keer dat je wilt trainen in de week. Je betaalt dus alleen wat je gebruikt en het maakt niet uit welke sport je doet. Zo kan je met een abonnement van 2x per week gewoon twee sporten in de week doen of twee keer in de week dezelfde sport. Voor mensen die niet tot januari kunnen wachten, hebben we op 08 december een try-out gepland staan. Op deze avond openen we alvast onze deuren en kan je al ontdekken wat wij aanbieden."

Aanmelden kan via www.budofabriek.nl. Budo Fabriek is gevestigd in Arkel. Lessen worden verzorgd in de sporthal MFC de Lingehof. l