Frenkie de Jong naar Ajax

GORINCHEM Het kan snel gaan binnen de voetballerij. In maart spraken we Frenkie de Jong nog en hoopte hij binnenkort zijn debuut voor Willem II te maken. Nu, nauwelijks vijf maanden later, tekent De Jong een vierjarig contract voor recordkampioen Ajax. De Jong blijft nog wel dit voetbalseizoen bij Willem II voetballen op huurbasis.

De Jong maakte in mei zijn debuut tegen ADO den Haag en heeft dus nog weinig ervaring in de Eredivisie. Mede daardoor vindt hij het verstandig om eerst nog minuten voor de Tilburgers te maken. ,,Ik moet eerst zorgen dat ik weer fit word en mezelf ontwikkel", legt hij uit. Maar ook in zijn eentje in een appartement in Amsterdam wonen, zag hij nog niet zo zitten. ,,En ik ga nu ook beginnen aan mijn rijbewijs", voegt hij toe.

Een gesprek met Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Orlando Trustfull en Marc Overmars trok het talent uit Arkel uiteindelijk over de streep: ,,Ze gaven me echt het gevoel dat ze me graag wilden hebben. Ajax krijgt natuurlijk vaak de kritiek dat ze doorslaan in het geven van kansen aan talenten, maar dat is voor mij een voordeel. Ik hoop dat ik die kans ook ga krijgen."

Dit seizoen blijft De Jong zoals gezegd nog in Tilburg voetballen. Daar speelt hij samen met vier huurlingen van Ajax. Maar praten over hoe het is om bij Ajax te spelen doet hij niet met het viertal: ,,Natuurlijk hebben we het er een beetje over, maar het is niet zo dat ik aan hen ga vragen hoe het er bij Ajax aan toe gaat. Dat laat ik volgend jaar wel over me heen komen."