• RONALD DEN UIJL

Frenkie de Jong trakteert Proxsys Cup op heerlijke affiches

GORINCHEM Met de loting van de Proxsys Cup kan de voorpret voor het zaalvoetbaltoernooi tijdens de kerstvakantie pas echt beginnen. Ajax-middenvelder Frenkie de Jong trok vrijdagavond de balletjes voor het senioren- en damestoernooi.

door Tim Hartman

De Proxsys Cup kende na het niet doorgaan van de Proxsys Champions Cup vorig jaar haar eerste editie en dat werd meteen een succesvolle met Unitas als winnaar. Dit jaar mogen de roodbroeken dus het toernooi aftrappen. Dat gaat gebeuren tegen SVS'65 op woensdag 27 december waarna het toernooi zijn apotheose zal kennen op zaterdag 6 januari.

ARKEL Frenkie de Jong speelt inmiddels bij Ajax en maakte zelfs minuten in de Europa League-finale tegen Manchester United, maar probeerde vrijdagavond gewoon zijn dorpsgenoten uit Arkel een gunstige loting te geven. ,,Als kleine jongen ging ik hier altijd zaalvoetbal kijken tijdens de kerstvakantie. Het is gewoon een heel leuk toernooi voor de regio."

De poule-indeling van Arkel was niet helemaal naar De Jongs tevredenheid. ,,Ik had ze wel een iets makkelijkere loting kunnen geven", zei hij breed lachend toen alle 24 ploegen hun plekje in een van de zes groepen hadden gevonden. Arkel werd ingedeeld bij Sleeuwijk, Leerdam Sport en Asperen."

POULE DES DOODS ,,Unitas - Schelluinen, Arkel - Sleeuwijk, GJS - Woudrichem", noemt toernooivoorzitter Michiel van Zanten enkele affiches die voor hem in het oog springen. ,,En natuurlijk poule 2 met LRC, SVW, Kozakken Boys en SteDoCo, de poule des doods."

Van Zanten is blij met de massale belangstelling die er vrijdagavond was bij de loting: ,,Dat maakt het een leuk en gezellig begin. Wat opviel was dat er veel spelers en trainers aanwezig waren. Ook veel dames, al leeft het damestoernooi sowieso enorm."

Bij de dames treffen finalisten van vorig jaar GJS en SteDoCo elkaar al in de poule. Goed nieuws voor hen: dit jaar wordt er ook een halve finale gespeeld bij het damestoernooi. In de loop van de week hoopt de organisatie de volledige schema's op de website te publiceren.

Zie hieronder de volledige loting.

SENIOREN:

Poule 1: Unitas, SVS'65, Schelluinen, Almkerk

Poule 2: LRC, SVW, Kozakken Boys, SteDoCo

Poule 3: Altena, GJS, Herovina, Woudrichem

Poule 4: Arkel, Sleeuwijk, Leerdam Sport, Asperen

Poule 5: Vuren, GRC'14, Heukelum, VVAC

Poule 6: Meerkerk, Hardinxveld, Dussense Boys, Zuilichem

DAMES:

Poule 1: Unitas, Sparta'30, Brakel, Sleeuwijk, SteDoCo, GJS

Poule 2: Woudrichem, ASV Arkel, Peursum, Kozakken Boys, Herovina, SVS'65