• Wim den Besten
  • Wim den Besten

Gaat GKV Enomics dit zaalseizoen iets moois realiseren?

GORINCHEM De zaalcompetitie voor de GKV Enomics 1 start zaterdag 11 november met een uitwedstrijd tegen Oranje Wit in Dordrecht. Voor Niels Mastijn, dit jaar voor het tweede jaar trainer van de hoofdmacht van GKV Enomics een weerzien met zijn 'oude club' waar hij zijn korfbalroots heeft liggen. ,,Voor mij zijn ook dit wedstrijden die gewonnen moeten worden. Het maakt het enigszins speciaal omdat ik veel spelers, die nu in de selectie bij oranje wit zitten, training heb gegeven of nog mee samen heb gespeeld. Dat is vooral leuk na de wedstrijd. Maar tijdens is het één van de 7 tegenstanders."

Niels mastijn heeft vertrouwen in de komende zaalcompetitie. ,,Het is fijn is dat de selectie bijna volledig bij elkaar is gebleven. En dat de bewustwording van wat er nodig is om te presteren is toegenomen. De ploeg en de staf zijn gewend aan elkaars werkwijze en daardoor is de grote lijn helder en kunnen we ons meer richten op details.  Acht keer wisselen is nieuw en geeft mogelijkheden met de brede selectie die we hebben."

,,Ploeg en staf zijn dus nog meer aan elkaar gewend en we hebben in de eerste helft van de veldcompetitie al gezien, dat dit tot betere resultaten dan vorig jaar leidde." Mastijn verwacht dat veel ploegen in de poule van zijn ploeg van elkaar moet kunnen winnen. HKC en SDO Kamerik schat hij hoog in, maar het zal iedere week top moeten zijn om hoog te eindigen. ,,De ploeg die het constants is die wordt kampioen. Daarnaast denk ik dat de ploeg met een brede selectie een goede kans maakt. Vanwege het 8x wisselen", aldus Mastijn, die tevreden is wanneer de ploeg en het individu beter zijn geworden en als de ploeg zolang mogelijk voor deze doelstelling heeft kunnen spelen. Op het veld is dat tot nu het geval en dat geeft hem vertrouwen richting de zaal.  ,,De doelstelling deze zaalcompetitie is zo lang mogelijk mee doen voor de bovenste plekken. Eerst individueel en als ploeg ontwikkelen. Dan hebben we voldoende kwaliteit om dit te bewerkstelligen. Na 7/8 wedstrijden bekijken we hoe reëel onze kansen zijn om iets heel erg moois te realiseren."