• gp-foto

    foto: GP-foto

Genomineerden Sportgala bekend

GORINCHEM De nominaties voor het Gorcum Sportgala 2017 zijn bekend. Het gala vindt dit jaar plaats op 3 februari in de Evenementenhal Gorinchem. De onafhankelijke jury, voorgezeten door sportarts Ton Langenhorst, koos vorige week uit alle voorgedragen sporters drie kanshebbers per categorie.

In aanmerking voor de prijs van Gorcums Sporter van het Jaar komen dit jaar geen vijf, maar drie sporters. En dit jaar zijn het opvallend genoeg ook enkel mannen: wielrenner Fabio Jakobsen, hockeyer Floris de Ridder en voetballer Jari Schuurman. De afgelopen twee jaar ging waterpoloster Dagmar Genee er met de prijs vandoor.

Ook bij de categorie Sportploeg van het Jaar komt er een nieuwe winnaar, aangezien Jogadores CF/Cagemax dit jaar niet tot de genomineerden behoort. De genomineerden zijn de meisjes B1 van hockeyclub Rapid, tafeltennisclub TTC Gorkum en de zaalvoetballers van ZVG/Cagemax.Turnen is de dominante sport dit jaar in de categorie Sporttalent van het Jaar: Sharon Ringlever en Jelle van der Zouwen zijn de voorgedragen turners. De derde kandidaat is basketbalster Kathelijne van Bennekom.

Tot slot het Sportinitiatief van het Jaar. Deze prijs gaat op 3 februari naar de Gorcum City Run, de Sportpas Gorinchem of het door Unitas geïnitieerde Walking Football.Tijdens het Gorcum Sportgala wordt verder de Sportfoto van het Jaar gekozen en er wordt een aantal vrijwilligers uit de plaatselijke sportwereld in het zonnetje gezet, als dank voor vaak vele jaren inzet. In het zaalprogramma op 3 februari is er verder veel ruimte voor cultuur en bedrijfsleven uit Gorcum.

OVERZICHT:

Sporter: Fabio Jakobsen (wielrennen), Floris de Ridder (hockey) en Jari Schuurman (voetbal)

Sportploeg: Rapid (hockey), TTC (tafeltennis) en ZVG/Cagemax (zaalvoetbal)

Sporttalent: Sharon Ringlever (turnen), Jelle van der Zouwen (turner) en Kathelijne van Bennekom (basketbal)

Sportinitiatief: Gorcum City Run, Sportpas Gorinchem, Walking Football