• wim den besten
  • wim den besten
  • wim den besten

Gevoelig verlies GKV Enomics tegen Deetos/Snel (29-25)

GORINCHEM In een van Gorcumse zijde matig duel verloor het standaardkorfbalteam van GKV Enomics met 29 - 25 van DeetosSnel in Dordrecht. Een gevoelig verlies, omdat GKV Enomics in goede doen tegen de Dordtenaren meestal sterk uit de hoek komen. Door het slechte rendement van beide spitsen, Gertjan Meerkerk en Rachid Maachi, verloor GKV Enomics al snel de controle over de wedstrijd. Na een 17 - 11 ruststand was GKV Enomics niet meer bij machte het tij te keren.

Na een voortvarend begin, twee keer Niels Zandee mooi achter de korf vrijgespeeld 2 - 0, was het al snel Deetos/Snel dat op voorsprong kwam met 7 - 3, waarvan het het leeuwendeel bestond uit strafworpen en vrije ballen. GKV Enomics kwam terug tot 8 - 7 in een fase dat Rachid Maachi twee maal, Gertjan Meerkerk en Elza Roest wel met scherp schoten, maar daarna liep DeetosSnel vlot uit naar 15 - 9, waarbij de Deetos/Snel dames aanvallend steeds meer hun stempel op de wedstrijd drukten. Zeven minuten voor rust maakte coach Jan Ouwerkerk gebruik van de nieuwe spelregel om terug te wisselen en kwam Niek van der Weijden in de ploeg; eerst voor Niels Zandee en na de rust voor Gertjan Meerkerk. Romy Roest kwam in de ploeg voor Caitlin Weedage.

Met doelpunten aan Gorcumse zijde van Nienke van der Weijden en en een strafworp benut door Eliza Roest na een overtreding op Romy Roest werd de ruststand 17 - 11. Na rust scoorden Niels Zandee en Niek van der Weijden en verkleinden daarmee de achterstand tot 4 punten 17 - 13. In die fase had het Gorcums standaardteam de kans dichterbij te komen, omdat de aanval bij de thuisploeg stokte, maar l de Gorcumers lieten deze kans liggen.

Deetos//Snel liep verder uit naar 20 -14 voordat via twee keer Eliza Roest, de achterstand weer tot 4 werd terugbracht. 20 - 16. Beide ploegen begonnen in het vierde kwart gemakkelijk te scoren, waarbij de Deetos/Snel dames konden excelleren. Vanuit de steun en vanuit de ruimte werden deze dames goed aangespeeld en dankzij de aanvallende dreiging vervolgens met de geboden ruimte op twee voeten van afstand veelvuldig raak schieten. Met Gertjan Meerkerk weer in de ploeg voor Rachid Maachi werd er aan de Gorcumse zijde nu ook regelmatig gescoord, waardoor de marge 4 punten bleef in het voordeel van DeetosSnel 29 - 25.

Zaterdag speelt GKV Enomics thuis in de Van Rappardhal om 19.30 uur tegen Avanti Pijnacker; de promovendus en direct trotse koploper met twee gewonnen wedstrijden en tweemaal een score van in de dertig. Niet alleen de spitsen scoren gemakkelijk, maar ook hun vakgenoten. Voor GKV Enomics een duel waarin met zijn allen als team maximaal gepresteerd moet worden om een kans op winst te maken.

Doelpuntenmakers GKV Enomics 1:

Eliza Roest 5

Niels Zandee 5

Gertjan Meerkerk 4

Rachid Maachi 3

Niek van der Weijden2

Nienke van der Weijden 2

Romy Roest 2

Kim van Meteren 1

Uitslagen Hoofdklasse A:

DeetosSnel - GKV Enomics 29 - 25

Groen Geel - DSC 19 - 21

Avanti - KVS 30 - 21

TOP A - Oranje Wit 26 - 22

Stand Hoofdklasse A

Avanti 2 : 4

TOP A 2 : 4

DeetosSnel 2 : 3

DSC 2 : 2

Groen Geel 2 : 1

GKV Enomics 2 : 1

KVS/Maritiem 2 : 1

Oranje Wit 2 : 0