• Julien Dorrepaal probeert zijn tegenstander de bal te ontfutselen.

    Tim Hartman

GJS bijna veilig na sterk optreden tegen concurrent

HOUTEN GJS heeft zich bijna verzekerd van nog een seizoen in de eerste klasse. Concurrent Delta Sports'95 werd in Houten met 1-4 verslagen. Maar omdat Woudenberg ook won, moet GJS nog een gat van vijf punten verdedigen in de resterende twee wedstrijden. ,,We zijn er bijna, maar nog niet helemaal", aldus coach Cees Lagendijk.

Door Tim Hartman

Echt lekker begon GJS niet aan het duel op Sportpark de Kruisboog. Berend-Bram Heinen legde de bal met een vrije trap in de kruising na een overtreding van Remco de Bruijn. Niet alleen De Bruijn herstelde zich in het vervolg fenomenaal. Heel GJS gaf op die vrije trap na bijna niets meer weg.

Zelf creëerde GJS wel de nodige kansen. ,,Er hadden er nog wel wat meer in gekund hè?", sprak GJS-spits Louis Damen na afloop. Damen was de gevaarlijkste man aan GJS-zijde, maar miste in de eerste helft een handvol mogelijkheden. Desondanks verzorgde hij na de 1-1 van Sjors Hendriks wel de 1-2. De spits stond aan het einde van een piekfijne aanval van Ruud Bos en Quincy Bartens.

Na rust begon Delta Sports'59 sterk, maar was het wederom Damen die zijn ploeg een grote dienst bewees door de 1-3 binnen te werken. Het slotakkoord was voor Bos. De captain bepaalde de eindstand op 1-4.

Door de winst kan Delta Sports niet meer over GJS heen, maar omdat Woudenberg met 3-1 won van Sliedrecht moesten de Gorkumse Jonge Spartanen het 'lijfsbehoudfeestje' nog even uitstellen. ,,In deze fase van de competitie zijn er altijd rare uitslagen. We moeten het zelf doen. En tot nu toe doen we het zelf", aldus Lagendijk.