GKV Enomics betreurt gemiste kans

GORINCHEM GKV Enomics 1 heeft afgelopen zaterdag de kans laten liggen op alleenheerschappij in de overgangsklasse D. Door het uiteindelijke verlies en het verlies van de 2 medekoplopers gaat de competitie een enerverend slot tegemoet, want door deze resultaten hebben opeens 6 ploegen zicht hebben op het kampioenschap.

GKV Enomics reisde af naar den Haag waar het altijd lastige Die Haghe de opponent was. Thuis had de ploeg van Niels Mastijn met 23-22 gewonnen, dus het vizier moest op scherp. Helaas lukte dat de eerste helft totaal niet. Beide ploegen grossierden in vele schoten maar het vinden van de mand bleek voor beide een probleem.

Doordat GKV enkele ongelukkige strafworpen tegen kreeg en de gewijzigde opstelling niet direct heel vlot verliep, gingen de ploegen de rust in met een wat magere stand van 9- 5 in het voordeel van Die Haghe.

In de 2e helft kwam GKV Enomics gedrevener uit de kleedkamer. Met meer inzet en meer fysiek tegenwicht tegenover de sterke heren van Die Haghe en enkele wisselingen in de opstelling kwam GKV duidelijk beter in het spel. Het publiek zag GKV langzaam dichterbij komen. Met een fraaie dubbelscore van Niek van der Weijden was daar eindelijk de aansluiting via een 11-11 stand.

Beide ploegen scoorden om en om en zo was de uitslag in de laatste 10 minuten ongewis. Nadat Niels Huisman een schot bij 14 -13 maar net uit de korf zag draaien, scoorde die Haghe gelijk de 15 -13.

Dit bleek de beslissing in de wedstrijd, want daarna scoorden beide ploegen wederom om en om en eindigde de wedstrijd in een 18-16 overwinning voor Die Haghe. Door het verlies van de medekoplopers en qua score zeer matige eerste helft overheerste duidelijk de teleurstelling door deze gemiste kans. Volgende week wacht wederom een lastige uitwedstrijd bij medekoploper SDO uit Kamerik. Doelpuntenmakers: Niek van der Weijden 5x, Ferry Gruiters 3x, Jaleesa Klaver 3x, Niels Huisman 2x, Nienke van der Weijden 2x, Thom van Nugteren 1x.