• PROPIXX
  • wim den besten
  • PROPIXX
  • PROPIXX

GKV Enomics blijft steken op gelijkspel

Al na enkele seconden kwam GKV Enomics op voorsprong met een strafworp van Niels Zandee na een mooie actie van Gert-Jan Meerkerk. Avanti, promovendus en een ploeg die met twee maal een score in de dertig in de bovenste regione staat, begon allesbehalve scherp aan de wedstrijd. Het was dan ook de Gorcumse ploeg die met mooie combinaties en doelpunten van Eliza Roest en Romy Roest en topscoorder Rachid Maachi de voorsprong wist uit te breiden naar 6-2.

Bij de stand 6-4 werd de wedstrijd even stilgelegd. De directe tegenstander van Maachi ging naar de grond met een ernstig uitziende blessure aan zijn oog. Nadat de wedstrijd weer werd voortgezet, met een invaller in de ploeg voor de geblesseerde, was het Avanti die de dienst uitmaakte. Met twee snelle doelpunten en een gele kaart voor Meerkerk voor een overtreding kwamen de gasten op gelijke hoogte met GKV Enomics. Met een stand van 8-9 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Het publiek werd de tweede helft getrakteerd op een spannende wedstrijd. Avanti kwam nog voor met 8-10, maar GKV Enomics knokte zich terug met doelpunten van Eliza Roest en Maachi. De Gorcumers weten halverwege de tweede helft voor te komen met drie punten via doelpunten van Caitlin Weedage en twee keer Maachi. Maar Avanti knokt zich terug tot 17-17 en het scoreverloop ging weer gelijk op. GKV Enomics wist zich met nog een paar minuten op de klok wederom op een voorsprong te zetten door een benutte strafworp van Eliza Roest en een afstandsschot van Maachi. Avanti liet zich niet kende en knokte zich terug tot 25-25. De laatste minuten waren bloedstollend en zowel GKV Enomics als Avanti kregen kansen om de winnende te maken. Dit gebeurde niet en de eindstand bleef 25-25.