• GKV Enomics
  • GKV Enomics
  • GKV Enomics
  • GKV Enomics
  • GKV Enomics

GKV Enomics grijpt volle buit in cruciaal duel

GORINCHEM In een cruciaal duel tegen het Ridderkerkse KCR heeft GKV Enomics voor het eerst dit seizoen de volle buit gegrepen. Dit gebeurde door middel van een afgetekende 10-25 overwinning.

De start van het seizoen was voor GKV Enomics nog niet over rozen gegaan. De eerste twee wedstrijden werden verloren, waardoor het Gorinchemse achttal met 0 punten de laatste plaats bezette, net als de tegenstander van vandaag. Ook bij KCR was de start moeizaam te noemen; er zijn veel blessures en er heerst negativiteit in de club rondom het vlaggenschip. Vorige week werden door KCR slechts 9 doelpunten geproduceerd, en dus was het vertrouwen laag.

GKV Enomics begon deze middag met Mats den Besten in de basis en zodoende startte Kevin van Beest op de bank. Al vanaf de eerste minuut werd het krachtsverschil duidelijk zichtbaar; GKV Enomics kon naar hartenlust blijven aanvallen, veel rebounds werden gewonnen, terwijl bij de Ridderkerkse formatie weinig tot niets lukte. Door de strakke verdediging van de ploeg van Niels Mastijn kwam KCR nauwelijks aan aanvallen toe, en als het al lukte om een schot te lossen, was dit vaak onder hoge druk en kwam vaak niet in de buurt van de korf. GKV Enomics daarentegen legde lange, mooie aanvallen op de mat, met veel schoten, die uiteindelijk ook tot doelpunten leidden; door goals van Maren den Besten, Jaleesa Claver, Niek van der Weijden, Thom Nugteren (2x) en Mats den Besten (2x) stond een 0-7 stand op de borden. Na 25 minuten wist KCR nog iets terug te doen, maar het spelbeeld bleef tot rust ongewijzigd, met als resultaat een 3-13 ruststand.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, al ging KCR zich wel iets meer met de score bemoeien. De Ridderkerkse tegenstanders leken zich deze middag drukker te maken om de arbitrage dan aan het eigen gebrek aan doelpunten, wat trainer Glenn de Vries nog op een gele kaart kwam te staan. Binnen 20 minuten was de voorsprong van GKV Enomics nog steeds zeer ruim te noemen (9-21), waarbij een jumpshot van Mats den Besten het publiek en de reserves op de banken kreeg. Bij deze stand kwam Martine Wesdijk het veld in voor Caitlin Weedage, niet veel later betrad ook Kevin van Beest het veld voor Thom Nugteren. Van Beest bekroonde zijn invalbeurt nog met 2 doelpunten, waarna Jaleesa Claver het slotakkoord had en de 10-25 eindstand op de borden zette.

Trainer Niels Mastijn toonde zich tevreden met deze weinig geflatteerde overwinning en met het getoonde spel. Volgende week staat een tegenstander van een ander formaat op het programma; Die Haghe reist vanuit de hofstad naar de Molenvliet. Die Haghe verloor afgelopen weekend haar wedstrijd ruim (16-26 tegen Pernix), bij winst kan GKV Enomics op gelijke hoogte komen met de Haagse ploeg. De wedstrijd start om 15.30 op sportpark Molenvliet.

Scores:Thom Nugteren 6, Mats den Besten 6, Niek van der Weijden 4, Jaleesa Claver 4, Maren den Besten 2, Kevin van Beest 2, Caitlin Weedage 1.