• GKV- Enomics Tjoba

    Wim den Besten
  • GKV- Enomics Tjoba

    Wim den Besten
  • GKV- Enomics Tjoba

    Wim den Besten

GKV- Enomics handhaaft derde plaats na winst op Tjoba

GORINCHEM De Gorcumse korfballers van GKV-Economics begonnen zaterdag voortvarend aan de wedstrijd tegen Tjoba uit 's-Heer Hendrikskinderen.

Na drie minuten hadden Kevin van Beest en Nienke van der Weijden via een schot en Jaleesa Claver door een prachtige doorloopbal weten te scoren en was het de gasten nog niet gelukt de korf te vinden. Goed in het spel werd de voorsprong uitgebreid tot 7-3. In de daaropvolgende fase nam Tjoba het roer over en naderden zij tot op één punt. De hoofdmacht van GKV wist echter op tijd de touwtjes terug in handen te nemen en nam wederom afstand van Tjoba. Zuivere schoten van van Beest, Claver en Maren den Besten zorgden voor een mooie voorsprong. Niek van der Weijden verzilverde een door zijn zus Nienke prachtig veroorzaakte strafworp. In de laatste periode van de eerste helft werd er door beide ploegen beurtelings gescoord, bij rust was de stand 17-12 in het voordeel van GKV- Enomics.

In de tweede helft bleek de doelpuntenmachine van GKV niet tot stoppen gebracht. Het gat werd een enkele keer verkleind tot vier punten, maar daarna liepen de GKV'ers weer verder uit. Al jaren is het doel bij de eerste selectie van GKV om verschillende spelers, en met name ook de dames, gevaarlijk te laten zijn. Nog nooit lijkt dit zo gelukt als nu. Waar het scorend vermogen in voorgaande jaren vooral bij de heren lag, is in deze wedstrijd bijna de helft van de doelpunten door de dames gemaakt, wat het spel zeer aantrekkelijk en veelzijdig maakte. Ook invaller Guido Messerschmidt pakte een mooi doelpunt mee. Tjoba was deze wedstrijd wel voornamelijk afhankelijk van de heren, waardoor het GKV beter lukte de controle te houden. Het thuispubliek werd getrakteerd op een mooie pot korfbal die eindigde in een 32-23-overwinning.

Scores GKV-Enomics

Kevin van Beest 6x

Jaleesa Claver 6x

Thom Nugteren 5x

Maren den Besten 5x

Niek van der Weijden 3x

Mats den Besten 2x

Caitlin Weedage 2x

Nienke van der Weijden 2x

Guido Messerschmidt 1x