• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKV Enomics kan Nieuwerkerk niet van kampioenschap houden

GORINCHEM De laatste thuiswedstrijd van de Gorcummers leek eind eerste helft een verrassende uitslag te kunnen gaan krijgen, de thuisploeg leidde verrassend met 12-11. Helaas voor het team van Niels Mastijn trok Nieuwerkerk in de tweede helft de teugels strakker aan en wist met een 19-25 overwinning het kampioenschap binnen te halen.

Na de eerste minuten was het even slikken voor de Gorcumse korfballers. Binnen 3 minuten stond er een 0-3 achterstand op het scorebord. Via een benutte stip door Thom Nugteren (meegekregen door Nienke van der Weijden) deden de oranje zwarten voor het eerst wat terug. Er volgde een op en neer gaand spel, met afwisselend doelpunten voor beide ploegen. Telkens nog de voorsprong voor de gasten. Voor GKV scoorden Kevin van Beest 2x, Caitlin Weedage, Mats den Besten en Thom. In de laatste 5 minuten van de eerste helft drukte GKV Enomics het gaspedaal maar eens flink in en door doelpunten van Jeremy van 't Hof 2 X en Jaleesa Klaver 2 X kwam het op een stoere 12-11 voorsprong.

Na de thee rechtte Nieuwerkerk de rug en leek GKV even de weg kwijt. De gasten werden door het luidruchtige uitpubliek flink opgezweept en gingen volle bak voor de overwinning met een doelpunten regen als gevolg. GKV stond er bij en keek er naar, schijnbaar lamgeslagen door alle commotie om hen heen. Pas na 8 minuten kwamen de Gorcummers weer tot scoren, een schot van Kevin bracht de stand op 13-17. Twee wissels, Suzanne Kuijpers voor Maren den Besten en Guido Messerschmidt voor Jeremy van 't Hof, moesten een kanteling van de wedstrijd forceren. Even was er een lichte opleving en werd er weer gescoord, Kevin, Suzanne 2X , Caitlin en Guido brachten de score tot een nog overkomelijke achterstand van 18-21. De uitploeg rook echter de winst, schoot met scherp en bouwde de voorsprong uit naar 18-25. Guide had het laatste woord en bracht de eindscore met een afstandsschot op 19-25 waarna het kampioensfeest van Nieuwerkerk losbarstte.

Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor GKV Enomics 1. Op zaterdag 11 maart wacht de laatste wedstrijd van het zaalseizoen, uit tegen Antilopen/ Lancyr Deelen. Daarna zullen de oranje zwarten zich op gaan maken voor de tweede helft het veldseizoen.