• PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX

GKV Enomics knokt zich naar verdiend gelijkspel

GORINCHEM In de wedstrijd tussen GKV Emomics en SDO/Blijwerkt stond zaterdag 6 januari veel op het spel. Beide ploegen hadden voor de kerst 10 punten uit 6 wedstrijden behaald en stonden daarmee gedeeld aan kop. Het was dus hoog tijd om de onderlinge verhoudingen te testen.

Een scherp begin van GKV Emomics betekende een 3-1 voorsprong, maar SDO/Blijwerkt liet zien niet voor niks samen aan kop te staan. Met een hoog schotpercentage en veel verdedigende druk draaide de Kamerikers de stand om naar 3-6. GKV Emomics rechtte de rug en kwam terug tot 6-6. Op dat moment waren er slechts 6 minuten gespeeld. Het niveau lag hoog.

SDO/Blijwerkt nam hierna met fysiek en slim spel het heft in handen. Gorinchemse misstappen werden dankbaar benut, resulterend in veel strafworpen en vrije ballen. Aanvallend had GKV Emomics het zwaar in de rebound. Via 10-13 en een time-out van coach Mastijn wist GKV Emomics de draad weer op te pakken en zocht het kansen door de tegenstander 1 tegen 1 op te zoeken. Hierin was het in die fase duidelijk sterker, en ook de rebound werd sterker verzorgd door Thom Nugteren en invaller Ferry Gruijters, die zich heel sterk in de wedstrijd vocht met doelpunten en rebounds. Zo zochten beide teams de kleedkamer op bij 18-15.

Zoals wel vaker brak helaas hier een mindere fase aan voor GKV Emomics, waar het bij SDO/Blijwerkt allemaal net wel goed viel. Slechts drie Gorinchemse goals in een kwartier betekende een 21-24 tussenstand. De topschutters van SDO/Blijwerkt, Jelmer en Dico Beijeman, lieten zich nadrukkelijk gelden in deze fase. GKV Emomics leek niet de kracht te hebben om nog een comeback te maken, maar met name Niek van der Weijden dacht daar anders over. Zijn tegenstander kreeg geen ruimte meer voor goede schoten, en aan de andere kant wist van der Weijden een aantal belangrijke doelpunten te maken. Beide coaches maakten ook dankbaar gebruik van de 8 toegestane wissels, want het was een slopende wedstrijd. Invaller Niels Huisman werd telkens verdedigend gebracht en deed dat bijzonder goed, terwijl Kevin van Beest hierdoor energie over had om meer te geven in de aanval. Via 24-26 werd het 26-26 met nog 4 minuten op de klok. Aan beide kanten nog veel prima schoten, maar veel pech zorgde voor een gelijkspel als terechte einduitslag.

Volgende week de streekderby tegen Oranje Wit uit Dordrecht. In de openingswedstrijd won GKV Emomics overtuigend met 17-26, maar Oranje Wit bewees in het restant van het seizoen een taaie ploeg te zijn.

Doelpuntenmakers GKV Emomics:

Niek van der Weijden 6, Kevin van Beest 6, Ferry Gruijter 5, Nienke van der Weijden 4, Thom Nugteren 3, Caitlin Weedage 1, Jaleesa Claver 1