• wim den besten
  • wim den besten
  • wim den besten
  • wim den besten

GKV Enomics speelt gelijk in zinderende slotminuut

GORINCHEM Afgelopen zaterdag stond de eerste 'return' gepland in de overgangsklasse korfbal voor GKV Enomics in de zaalcompetitie. Na zeven speelronden heeft iedereen tegen elkaar gespeeld en de Gorinchemmers lijken met Pernix uit Leiden en ODIK uit Barneveld om de bovenste plekken te gaan spelen. De tegenstander afgelopen zaterdag was KCR uit Ridderkerk, een ploeg die zeker in de eigen nieuwe hal heel lastig te kloppen is. In de eerste wedstrijd van het seizoen wist GKV Enomics eenvoudig te winnen met 24-17, maar KCR heeft zich inmiddels verder ontwikkeld en is dus een lastig te kloppen ploeg.


De Ridderkerkers hadden bovendien een tactisch verrassende zet gedaan door de twee langste heren tegen Mats den Besten en Niek van der Weijden te zetten, om zo het vloeiende aanvalsspel van dat vak te ontregelen. Aanvankelijk lukt dat niet, want GKV Enomics schoot uit de startblokken. Via 0-2 en 2-4 waren het Niek en Nienke van der Weijden die de voorsprong binnen enkele minuten al vergrootte naar 4 punten, 2-6. Hierna volgde een onverklaarbare droogte aan Gorinchemse kant. Veel pech in de afronding en weinig beleving bij de spelers zorgden ervoor dat KCR terug kon komen, en via veel goals van Arie van Pelt zelfs op 8-6 voorsprong kwam.

KCR wisselde tussendoor veel spelers, wat goed uitpakte. Hierdoor kreeg GKV Enomics verdedigend weinig grip en moest het veel afstandsschoten incasseren. Door een buzzerbeater van KCR werd het 14-9 toen de kleedkamers opgezocht werden voor de rust. Een felle toespraak van coaches van der Wal en Mastijn zorgde ervoor dat de ploeg de tweede helft veel gretiger was en met meer beleving steeds dichterbij kroop. Helaas viel Niek van der Weijden met een ogenschijnlijk vervelende enkelblessure uit bij een 18-16 achterstand. Hij werd vervangen door Thom Nugteren, die dat met verve deed. GKV Enomics was duidelijk de betere ploeg, en uiteindelijk was het Kevin van Beest die bij 20-20 de ploegen weer naast elkaar bracht. KCR counterde direct, maar invaller Thom Nugteren bracht de ploegen met nog 1 minuut te gaan op 22-22. 15 seconden voor tijd schoot topschutter Kevin van Beest GKV Enomics op een 22-23 voorsprong vanaf de zijlijn. Dit leek de verlossende treffer te zijn, maar KCR kreeg nog een vrije bal en verzilverde die vlak voor tijd, waardoor de punten werden gedeeld door beide ploegen.

ODIK wist in Maarssen te winnen van OVVO, terwijl Pernix gelijk speelde tegen Tweemaal Zes. Daardoor heeft ODIK inmiddels de beste papieren voor het kampioenschap, maar er is nog niks gespeeld en de competitie blijft spannend.