• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKV Enomics start met 22-29 winst op Tjoba

GORINCHEM Zaterdag bij de start van de zaalkorfbalcompetitie, een fraaie overwinning in de overgangsklasse voor GKV/Enomics uit bij Tjoba in Goes met 22 - 29.

In de eerste helft startte de Gorcumse formatie voortvarend en nam in een tijdsbestek van 7 minuten een 1 - 5 voorsprong met 3 doelpunten van spits Kevin van Beest, een schot van Caitlin Weedage en een strafworp benut door Mats den Besten, na een zware overtreding op Martine Wesdijk. Tjoba kwam snel op gelijke voet. 5 - 5 na 11 minuten spelen. De ploegen hielden elkaar tot de rust in evenwicht. De GKV-ers kwamen wel voor met 9 - 11 dankzij een schot achter de korf van Nienke van der Weijden en een vrije bal van Thom van Nugteren, maar na een gemiste strafworp wist Tjoba de achterstand weer tot 1 punt terug te brengen. Ruststand 11 - 12.

In de tweede helft eerst nog hetzelfde spelbeeld. Bij 15 - 16 lukte het GKV Enomics 4 punten voor te komen dankzij Thom Nugteren uit een vrije bal, Martine Wesdijk uit een omdraaibal en Kevin van Beest van afstand, dit alles in een tijdsbestek van 2 minuten 15 - 19. Tjoba vocht zich terug naar 19 - 20. Niek van der Weijden van afstand en Jaleesa Klaver achter de korf zorgden voor een marge van 3 punten 19 - 22. Bij de stand 20 - 22 met nog 6 minuten op de klok werd het definitieve gat geslagen via schoten van Caitlin Weedage en Niek van der Weijden een vrije bal benut door Kevin van Beest en een korte kans onder de korf benut door Mats den Besten 20 - 26.

Tjoba gaf de strijd op. Een dubbelscore van Niek van der Weijden uit een schitterende doorloopbal en een strafworp na weer een overtreding op Martine Wesdijk en een afstandsschot van de absolute topscorer van deze middag met tien treffers, Kevin van Beest zorgde voor een klinkende 22 - 29 overwinning . Coach Niels Mastijn was content met het vertoonde spel in de tweede helft; zag zijn ploeg over de hele linie scoren en vond het belangrijk dat alle dames met in totaal 7 treffers een belangrijke aandeel hadden in de overwinning.

Zaterdag de eerste thuiswedstrijd voor GKV Enomics in de Van Rappardhal tegen Tilburg. Aanvang: 17.20 uur. De ploeg uit Tilburg verloor de eerste wedstrijd met 15 - 18 van Rust Roest.

Natuurlijk gaat het Gorcumse standaardteam voor de volle winst met attractief spel.