• PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX

GKV Enomics start weer een mooi jaar

GORINCHEM De Gorinchemse korfbaltrots, GKV Enomics, staat aan het beging van hopenlijk weer een prachtig korfbaljaar. Met De Stad Gorinchem als mediapartner zal de club aan de Schelluinsekade dit jaar weer veelvuldig van zich laten horen. Vorig jaar werd in de Hoofdklasse zaalcompetitie de play-offs behaald. Wat wordt het dit jaar? In de zaal sterke poule met veel favorieten, het is allemaal gelijkwaardig.

Maar eerst start zaterdag de eerste thuiswedstrijd op het veld tegen Nieuwerkerk. Een geduchte tegenstander, waarvan in de voorbereiding duidelijk gewonnen werd, maar dat garandeert helemaal niets. De Gorkummers hebben dit jaar een nieuwe staf voor de selectie staan. Jan Ouwerkerk, zelf jaren in het verelden jaren speler in het eerste, is als hoofdtrainer verantwoordelijk voor het eerste , waarbij hij geassisteerd wordt door Niels Mastijn en team begeleider Paul van den Bosch. Michael Koedam zal ook dit jaar weer de conditietraiers en verzorgersfunctie vervullen.

De selectie kent dit jaar een aantal nieuwe gezichten. Caitlin Weedage maakte de overstap van DeetosSnel en Thom Nugteren verruilde Sporting Delta voor GKV Enomics. Daarnaast is jeugdig talent Sanne Keizer bij de selectie gekomen en zien we Rudolph Dekker en Linda Visser na ruim een jaar blessure leed weer terug. Tot slot keert Romy Vlaanderen na 2 jaar ook weer terug in de selectie.

Het eerste zal weer starten met het ijzersterke heren kwartet Rachid Maachi, Niels Zandee, Eliza Roest en GertjanMeerkerk en bij de dames wordt gestart met Maren den Besten, Nienke van der Weijden, Caitlin Weedage en Kim van Meeteren. Een mix van ervaring en talent. Jan Ouwerkerk heeft dit jaar als doelstelling mee te doen voor het kampioenschap op het veld: ,,Gezien onze status moeten we op het veld toch echt naar de Hoofdklasse. In de voorbereiding hebben we ons met name gericht op de fitheid van de groep en in korte tijd dit gerealiseerd", aldus Jan. ,,We willen dit jaar met name minder afhankelijk zijn van twee spitse, gebruik maken van ons sterke herenkwartet in combinatie met scorende dames, hetgeen in de oefencampagne goed lukte."