• wim den besten
  • wim den besten
  • wim den besten
  • wim den besten
  • wim den besten

GKV Enomics wint met dubbele cijfers

GORINCHEM Na twee vrije weken wegens de voorjaarsvakantie is in de Overgangsklasse korfbal de slotfase van de competitie aangebroken. GKV Enomics had drie weken terug in grote stijl afgerekend met Pernix en kan zich daarom, net als vorig jaar, opmaken voor vier spannende slotrondes. De eerste horde die genomen moest worden was Die Haghe uit, een geplaagde ploeg die vecht tegen degradatie. Voor GKV Enomics zaak om geen fout te maken richting de komende twee weken, waarin geduchte tegenstanders als OVVO en ODIK op het programma staan.

De wedstrijd werd gespeeld in topsportcampus Zuiderpark, met ruimte voor duizenden toeschouwers. Die tribunes zijn echter voornamelijk leeg, wat de sfeer niet ten goede komt. Dit was te merken in de beginfase, waarin GKV Enomics wel de betere ploeg was maar Die Haghe wel mee liet scoren door te slap verdedigen. Bij 7-5 was het vooral Niek van der Weijden die met 4 goals van zich liet horen.

Na een time-out, verrassend genoeg van de kant van Die Haghe, besloten de reserves van GKV Enomics om wat sfeer te maken en dit hielp het Gorinchemse basisteam zichtbaar. Met meer beweging, aanvallen over meer schijven, en meer verdedigende druk werd het Haagse achttal langzaam moe gespeeld en met 9-15 werd de kleedkamer opgezocht. Na de rust hetzelfde spelbeeld, met een Die Haghe dat steeds minder weerstand kon bieden en GKV Enomics dat af en toe met mooie goals de meegereisde supporters uit Gorinchem kon vermaken. Die Haghe spartelde nog wel even bij 11-16, maar via 14-24 liep GKV Enomics verder uit naar een eindstand van 16-32. Daarmee is de ploeg wel de eerste dit jaar die in het enorme complex in Den Haag, waar de belichting het lastig maakt diepte in te schatten, minimaal 30 goals te maken.

Komende weken een spannender programma. Komende week eerst de jubileumwedstrijd tegen OVVO/de Kroon, een geduchte tegenstander die de laatste weken in bloedvorm verkeerd.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Kevin van Beest 8, Niek van der Weijden 7, Mats den Besten 5, Ferry Gruijters 4, Maren den Besten 3, Nienke van der Weijden 2, Ismay Bussing 2, Martine Dekker-Wesdijk 1.

Stand in de Overgangsklasse:

1 ODIK 19

2 GKV Enomics 17

3 OVVO De Kroon 14

Pernix 13

KCR 10

Tweemaal Zes 8

HKV/Ons Eibernest 5

Die Haghe 2