• Lancyr Deelen
  • Lancyr Deelen
  • Lancyr Deelen
  • Lancyr Deelen
  • Lancyr Deelen
  • Lancyr Deelen

GKV koploper op doelsaldo na ruime winst

GORINCHEM Zaterdagavond 25 november speelde GKV Enomics in een goed gevulde van Rappardhal haar tweede thuiswedstrijd op rij, en de derde competitiewedstrijd in de zaal. De eerste twee wedstrijden werden al ruim gewonnen, en bij Antilopen loopt het met 0 punten nog niet soepel. Zaak voor GKV Enomics was om het niveau van de afgelopen weken vast te houden.

Wederom werden de eerste twee aanvallen in doelpunten omgezet, maar Antilopen wist er zelf ook 2 te maken. Daarna volgde een sterke fase van GKV Enomics, met schitterende doelpunten en gevaar van alle spelers. Antilopen kon niet volgen wat zorgde voor een 12-3 tussenstand. Na een time-out van Antilopen ging de score meer gelijk op. Makkelijk gegeven strafworpen, betere schoten van Antilopen en wat pech in de afronding bij GKV Enomics resulteerde in een 18-9 ruststand.

GKV Enomics kwam de rust niet goed uit, en Antilopen leek misschien zelfs aan te kunnen haken. De Gorinchemmers bleven verdedigend fouten maken, en met 3 strafworpen op rij werd het 22-16. Het deed denken aan de thuiswedstrijd van vorig jaar tegen Antilopen, waarin een voorsprong van 7 doelpunten uit handen werd gegeven. Reden genoeg voor coach Niels Mastijn om een time-out aan te vragen. Hierna ging GKV Enomics weer verder waar het in de eerste helft gebleven was. Variatie in de aanvallen zorgde wederom voor veel spektakel en het Gorinchemse achttal kreeg regelmatig het publiek op de banken. Net als vorige week werd de grens van 30 goals gepasseerd. Eindstand 33-20.

Door de ruime overwinning staat GKV Enomics trots bovenaan op basis van het goede doelsaldo. SDO/Blijwerkt en HKC uit Hardinxveld volgen met beide ook 6 punten uit 3 wedstrijden.

Volgende week volgt de eerste grote test voor GKV Enomics met de streekderby tegen HKC waar niet alleen eer op het spel staat, maar waar ook een eerste tik in de strijd om de bovenste plaatsen kan worden uitgedeeld.

Doelpuntenmakers GKV:

Kevin van Beest 8, Mats den Besten 7, Thom Nugteren 5, Niek van der Weijden 4, Jaleesa Claver 3, Nienke van der Weijden 3, Maren den Besten 2, Caitlin Weedage 1.