• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKV opermachtig tegen Tilburg

GORINCHEM Een oppermachtig GKVEnomics versloeg zaterdag hekkensluiter Tilburg uit met 16 - 28, na een 8 - 16 ruststand.

Na een snel opgebouwde voorsprong van 1 - 5, via een mooie omdraaibal van Kevin van Beest en tweemaal Niek van der Weijden en tweemaal Mats den Besten uit doorloopacties en korte kansen, kwam de thuisploeg terug naar 6 - 6. Bij 8 - 8 met nog 8 minuten te gaan gaf GKVEnomics gas. Het eerste aanvalsvak ging de zaak aanvallend tactisch anders aanpakken en dat zorgde ervoor dat het Gorcumse achttal uit kon lopen. Mats en Maren den Besten zorgden voor 8 - 10. Niek van der Weijden tweemaal uit een strafworp, na forse overtreding tegen Nienke van der Weijden en een schot 8 - 12.

GKVEnomics bleef in een hoog tempo goed de juiste kansen uitspelen en via fraaie treffers van Kevin van Beest en weer Niek van der Weijden, ieder tweemaal, kwam de rust met 8 - 16.

Ook in de tweede helft was GKVEnomics superieur en met mooie akties ondermeer van een grandioze airbal vanThom van Nugteren uit een aanval, die wel 3 minuten duurde. De bal werd van afstand afgerond door Kevin van Beest 20 - 10. Via tweemaal benutte vrije ballen door Kevin van Beest en Nienke van der Weijden werd de stand naar 12 - 24 getild met nog 12 minuten op de klok.

De Gorcumers bleven sterk in de afronding en door Kevin van Beest met een afstandsschot en liefst 3 maal Niek van der Weijden waarvan 2 van afstand en een strafworp na een overtreding bij een doorbraak van Caitlin Weedage werd het 13 - 27. Eindelijk kon de thuisploeg wat terug doen 16 - 27, maar de Gorcumse korfballers hadden het laatste woord en met een ver afstandsschot van Nienke van der Weijden werd de eindstand bepaald op 16 - 28.

Zaterdag voor GKVEnomics de topper tegen koploper Pernix in Leiden. Thuis in de Van Rappardhal , nog vroeg in het zaalseizoen, was de ploeg uit Leiden duidelijk de betere en werd het een forse nederlaag.