• PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX

GKV verspeelt punten tegen koploper

GORINCHEM Het is de korfballers van GKV Enomics afgelopen zaterdag net niet gelukt de punten in Gorinchem te houden. Lang zag het er naar uit dat de koplopers uit Dordrecht hun eerste punten zouden verspelen, maar in de slotfase van de aantrekkelijke wedstrijd kon GKV niet standhouden.

Sporting Delta begon voortvarend aan de wedstrijd. Waar GKV Enomics in de beginfase wat moeite had tot scoren te komen, wist Sporting Delta wel de mand te vinden. Pas na een klein kwartier zorgde een door Niek van der Weijden verzilderde stip aan Gorcumse zijde voor het eerste doelpunt, de stand werd toen 1-3. Een betere fase brak aan waarin GKV Enomics via een korte kans van Kevin van Beest, schoten van Caitlin Weedage (tweemaal) en Thom Nugteren en een stip door Mats den Besten op voorsprong wist te komen (6-4). De laatste periode voor de rust werd door beide ploegen beurtelings gescoord, waardoor er halverwege de wedstrijd het verschil in scores tussen beide ploegen slechts klein was, 8-7 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust kon GKV Enomics door een aantal mooie schoten van zowel dames als heren uitlopen tot een voorsprong van drie punten. Sporting Delta zette echter de achtervolging in en wist via de makkelijk scorende dames het gat een paar keer te verkleinen en zelfs gelijk te komen. Eenmaal lukte het GKV nog een voorsprong te pakken, het scorebord gaf 15-14 aan, maar met nog ruim tien minuten te spelen wisten de Dordtenaren langszij te komen. Aankijkend tegen een achterstand van twee doelpunten knokte GKV zich door een mooie vrije bal van van Beest, een schot van Nugteren en wederom twee prachtige schoten van van Beest terug naar een gelijkspel, de stand was 19-19 met nog één minuut te spelen. Helaas duurde de wedstrijd net iets te lang en had Sporting Delta het laatste woord. Een prachtig doelpunt in de laatste seconden bracht hen de overwinning.

Scores GKV

Kevin van Beest 7

Niek van de Weijden 3

Thom Nugteren 3

Nienke van der Weijden 2

Mats den Besten 2

Jaleesa Claver 1

Caitlin Weedage 1