• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKV/Economics met stunt in kruisfinale

GORINCHEM De korfballers van GKV/Enomics behaalden zaterdag in een bomvolle en sfeervolle sporthal de Vijfkamp in Eindhoven de zo fel begeerde plaats in de kruisfinales. Inzet is promotie naar de Korfballeague, door een rechtstreeks duel tegen concurrent DSC op miraculeuze wijze in de sidderende laatste 6 minuten een 24 - 20 achterstand goed te maken. Met het benutten van een vrije bal door Gertjan nota bene in de laatste minuut 25 - 25, behield het Gorcumse achttal de tweede plaats in hoofdklasse B en werd een droom werkelijkheid.

Enthousiast gesteund door meer dan honderd meegereisde supporters was GKV/ Enomics, met junior Sanne Keizer en Kim van Beest in de basis, vanaf het begin het team dat vol passie de strijd aanging.

Dankzij afstandtreffers van Sanne Keizer, Gertjan Meerkerk en Rachid Maachi en een mooie wegtrekbal van Niels Zandee kwam GKV/Enomics voor met 3 - 7 na 12 minuten. DSC scoorde met name via de dames en kwam terug tot 8 - 9 maar daarna was het de superscherpe Gertjan Meerkerk driemaal en Rachid Maachi eenmaal, die GKV/Enomics weer op 4 punten voorsprong bracht 9 - 13. Ook nu verkleinde de thuisploeg de achterstand tot 12 - 14 bij rust.

Na rust behield GKV/Enomics lange tijd het initiatief. Met twee doelpunten van Eliza Roest, een afstandsschot van Rachid Maachi en knap benutte korte kansen door Niels Zandee en de niet stuk te krijgen Kim van Meteren stond het halverwege de tweede helft 16 - 19. Voor een opmerking op de leiding kreeg Gertjan Meerkerk geel en daarvan raakte GKV/Enomics duidelijk van slag. De DSC spitsen tegen Rachid Maachi en Gertjan Meerkerk gingen scoren en DSC kwam daardoor eerst langszij 20 - 20 en gingen er vervolgens overheen; eerst 22 - 20 met nog tien minuten te gaan en vervolgens naar 24 - 20, met nog 6 minuten te gaan.

De supporters van DSC vierden al hun feestje, immers de strijd leek beslist. GKV/Enomics, inmiddels met Maren den Besten en Nienke van der Weijden in de ploeg, toonde echter wederom haar mentale weerbaarheid. Gertjan Meerkerk van afstand en Kim van Meteren wederom via een omdraaibal, brachten met nog 4 minuten te gaan de achterstand terug naar 24 - 22. Rachid Maachi en Gertjan Meerkerk maakten 25 - 24.

Met 1 minuut 22 op de klok, een vrije bal voor GKV/Enomics en onder hoogspanning verzilverde de man of the match Gertjan Meerkerk deze kans 25 - 25.

DSC kreeg nog 1 aanval de kans op de winst, maar schoot geforceerd. GKV/Enomics veroverde de bal en na het laatste fluitsignaal was er een gigantische ontlading en euforie bij spelers,de technische staf en alle supporters.

Na een heel speciaal seizoen met veel pieken maar ook dalen, met als climax deze wedstrijd tegen de concurrent DSC, was GKV de ploeg in de winning mood en is het toch gelukt om dit historisch hoogtepunt te bereiken. Coach Maarten van Woerkom was bijzonder content met de spirit en veerkracht, die zijn ploeg, na twee mindere wedstrijden, in deze alles of niets wedstrijd liet zien.

Zaterdag in de Van Rappardhal de eerste wedstrijd van de Best of Three serie tegen de kampioen van Hoofdklasse A DOS'46. Aanvang 20.00 uur.