GKV/Enomics alleen op kop

GORINCHEM GKV/Enomics boekte zaterdag een klinkende 19 - 27 overwinning bij Excelsior in Delft. Daarmee gaan de Gorcumse korfballers nu alleen op kop met 1 punt voorsprong op Tempo. Met Niek van der Weijden en Suzanne Kuipers in de basis, op de plaats van de afwezige Eliza Roest en de geblesseerde Maren den Besten, gingen beide ploegen fel van start. Een 4 - 6 tussenstand na 13 minuten, met qua doelpunten nogal wat strafworpen en vrije ballen voor overtredingen bij aanvallende korfbalacties. Het Gorcumse standaardteam was wel de betere ploeg, maar het achterverdedigen van de thuisploeg en de van afstand zuivere Lisanne Halbe aan Excelsior-zijde, zorgden ervoor dat het in de eerste helft lang moeilijk was verder afstand te nemen.

In de tweede helft snel gevarieerd spel in de eerste aanval en gecontroleerd, op zeker aanvalsspel in het vak van de ervaren Rachid Maachi, Niek van der Weijden, Caitlin en Jirska. Met een scherp schietend GKV, geïllustreerd door treffers van wederom spits Gert Jan Meerkerk, Nienke en Niek van der Weijden en Rachid Maachi werd de stand binnen 7 minuten naar 10 - 18 getild. Het bleef een aantrekkelijke wedstrijd, want de ploeg uit Delft bleef vechten voor een goed resultaat en kwam terug tot 14 - 19, waarna Gert Jan Meerkerk en Caitlin Weedage de marge vergrootten naar 14 - 21.

Een tweetal afstandsschoten van Gert Jan Meerkerk en een benutte strafworp door Rachid Maachi zorgde voor een 16 - 24 tussenstand.

Dankzij Niek van der Weijden, met ijn zevende treffer en een fraaie 100 procent dubbelscore uit twee kansen van aanvoerder Niels Zandee, werd de eindstand op 19 - 27 bepaald.

Coach Jan Ouwerkerk was zeer tevreden met het vertoonde spel in de tweede helft. Door verhoging van het tempo en de juiste focus te hebben op de posities en kansen van teamgenoten werd de tactiek van het achterverdedigen van thuisclub op de juiste wijze bestreden.

Zaterdag speelt GKV/Enomics thuis op Molenvliet om 15.30 uur tegen het nog puntloze Tjoba.