• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKVEnomics blijft aan kop

GORINCHEM GKVEnomics is zaterdag goed hersteld van de nederlaag tegen Swift afgelopen week door een 25 - 27 overwinning tegen het taaie KCR in Ridderkerk. Door puntverlies van naaste concurrenten Swift en HKC sluiten de Gorcumse korfballers het jaar af op een fraaie gedeelde eerste plaats samen met SDOBlijwerkt.

De wedstrijd tegen KCR kende een doelpuntrijke eerste helft. Met goed spel kwam GKVEnomics  3 - 6 voor dankzij een viertal treffers van Kevin van Beest, waaronder een sublieme doorloopbal  en afstandschoten van Nienke en Niek van der Weijden. De thuisclub kwam vlot op gelijke hoogte en met 7 - 6 voor.

Tot 9 - 9 hielden de ploegen elkaar in evenwicht, daarna nam het Gorcumse achttal weer een voorsprong van 3 punten via een benutte strafworp door Thom Nugteren na een overtreding bij een doorbraak van Niek van der Weijden en rake afstandsschoten van Nienke van der Weijden en Kevin van Beest 9 - 12. KCR wist bij te blijven door telkens bij de vakwisselingen het verschil terug te brengen op 2 punten. Ruststand 14 - 17.

Na rust een zelfde beeld tot 17 - 19. Na een fraai doelpunt van Mats den Besten onder de korf werd dankzij een dubbelscore van afstand van Niek van der Weijden de voorsprong uitgebouwd tot 18 - 22. KCR gaf zich niet gewonnen en kwam weer op twee punten 21 - 23. Mats den Besten via een strafworp na een overtreding bij een doorbraakactie en een raak schot achter de korf van Maren den Besten zorgden voor de tweede maal voor  4 punten voorsprong 23 - 27 met nog 7 minuten op de klok. Door onrustig aanvalsspel kon GKVEnomics de voorsprong niet uitbouwen. De thuisploeg kon niet profiteren door wanhoops aanvallen. KCR kwam in de laatste minuut nog wel terug tot 25 - 27. 

Op 6 januari bij de hervatting van de kompetitie staat voor GKVEnomics op het programma de thuiswedstrijd in de Van Rappardhal tegen medekoploper SDO/Blijwerkt. Zaterdag speelt GKVEnomics om 16.30 u in de Van Rappardhal  tegen het nationale team van Chinees Taipei, een ploeg die met zeer attractief korfbal dit jaar de finale haalde van de World Games en daarin, na goede tegenstand, de meerdere moest erkennen in het Nederlands team. Het belooft een wedstrijd te worden met veel spektakel.