• Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten
  • Wim den Besten

GKVEnomics in mineur na verlies tegen DSC

GORINCHEM GKVEnomics verloor zaterdag de uitwedstrijd tegen DSC in Eindhoven met 27 - 23 en zakte daarmee op de ranglijst onder de rode streep.

Een groot deel van de eerste helft zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd. Tegen het achterverdedigende DSC wist de GKV aanval goede kansen te creëren en te verzilveren. Niels Zandee opende de score met een korte kans. Romy Roest verzilverde twee vrije ballen en maakte een doorloopbal. De spitsen Gertjan Meerkerk en Rachid Maachi scoorden ieder van afstand tweemaal en Maren den Besten maakte een korte kans mooi af. Bij de stand 9 - 9 met nog 5 minuten op de klok sloeg een enerverende slot fase. Het was DSC, dat een gaatje sloeg van twee punten 11 - 9, maar Gertjan Meerkerk uit een vrije worp, Maren den Besten, die een verdedigingsfout goed afstrafte en een schot van van Rachid Maachi brachten de Gorcummers een 11 - 12 voorsprong. De thuisploeg had direct haar antwoord klaar en via een vrije bal en twee treffers van spits Dennis Snel stonden de Eindhovenaren weer voor met 14 - 12. Via een door Eliza Roest benutte strafworp na een overtreding op Romy Roest werd de ruststand 14 - 13.

Na rust kwam het Gorcumse standaardteam via twee vrije worpen, wederom benut door Romy Roest en Gertjan Meerkerk nog op voorsprong 14 - 15, maar duidelijk werd dat DSC de Gorcumse eerste aanval steeds meer wist te ontregelen. Spits Gertjan Meerkerk kon nauwelijks meer in stelling worden gebracht.

Bij de stand 16 - 16, na een raak schot van Rachid Maachi, wist DSC, na 10 minuten, een voorsprong te nemen via een verdiende strafworp en een afstandsschot van wederom Dennis Snel en een strafworp na een overtreding van een GKV dame 19 - 16.

Rachid Maachi scoorde nog van afstand 19 - 17, maar met twee dames doelpunten vergrootte de thuisploeg de voorsprong naar 21 - 17 met nog 15 minuten te gaan.

Met Nienke en Niek van der Weijden in de ploeg en later Suzanne Kuipers kreeg de GKV aanval de nodige impulsen getuige ook de vier doelpunten die deze spelers gezamenlijk nog scoorden.

Met een uitblinkende Maaike Roubos bij de thuisploeg, goed voor zes doelpunten, kwam de overwinning voor de Eindhovenaren geen moment meer in gevaar 27 - 23.

DSC won verdiend door als collectief verdedigend de GKV spitsen behoorlijk aan banden te leggen, terwijl de GKVers geen antwoord hadden op de talrijke acties van de DSC spitsen.

Zaterdag speelt GKVEnomics uit tegen Groen Geel in Wormer aanvang 19.30 uur.

Doelpuntenmakers GKVEnomics 1: Gertjan Meerkerk 5, Rachid Maachi 5, Romy Roest 4, Maren den Besten 2 , Niels Zandee 2, Nienke van der Weijden 2, Eliza Roest 1, Niek van der Weijden 1, Suzanne Kuipers 1

Uitslagen Hoofdklasse A:

DSC - GKV Enomics 27 - 23

TOP - KVS/Maritiem 27 - 22

DeetosSnel - Oranje Wit 26 - 19

Groen Geel - Avanti 24 - 21

Stand Hoofdklasse A

TOP A 7 : 12

DSC 7 : 10

Avanti 7 : 9

DeetosSnel 7 : 9

Groen Geel 7 : 5

Oranje Wit 7 : 4

GKVEnomics 7: 4

KVS/Maritiem 7 : 3