• PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX
  • PROPIXX

GKVEnomics onder de maat tegen Swift

MIDDELBURG GKVEnomics heeft zaterdag een 21-18 verlies moeten incasseren tegen Swift in Middelburg. Die eindstand verbloemt de zwakke vertoning van het Gorcumse standaardteam, dat lang geen goed antwoord had op de harde wind.

Na 3-3 (waarvan 5 strafworpen) tilde de thuisploeg dankzij lange aanvallen, met veel acties en beweging rond de korf de score naar 9-5. Bij GKVEnomics bleef het spel vooral gericht op het vrijspelen van één aanvaller, met schoten van afstand en snel balverlies in plaats van combinatiespel. Ruststand 11-6.

Na rust liep Swift snel verder uit naar 16-8. Met Rachid Maachi in de ploeg toonde GKVEnomics meer vechtlust en met duidelijk meer dreiging in de aanval pakte de ploeg het initiatief. Met aanvallend Gertjan Meerkerk, Rachid Maachi en Niek van der Weijden in de hoofdrol zette de Gorcumse korfbalformatie een inhaalrace in en het lukte om tot 19-15 terug te komen. De tijd was te kort om Swift uit verder balans te brengen. Eindstand 21-18.

Door het verlies van beide koplopers, zowel GKVEnomicsons en Tempo, is Nieuwerkerk de nieuwe koploper, op één punt gevolgd door liefst drie ploegen, Tempo, GKVEnomics en Sporting Trigon. Zaterdag speelt GKVEnomics thuis op Molenvliet om 15.30 uur tegen Sporting Trigion. De Gorcumers zullen uit een ander vaatje tappen moeten tappen om de degelijke ploeg uit Leiden te verslaan.

Doelpuntenmakers:

Gertjan Meerkerk 6

Niek van der Weijden 4

Niels Zandee 3

Rachid Maachi 3

Mats den Besten 1

Nienke van der Weijden 1